Oktay en Sharon zijn de nieuwe uitbaters van bistro Maison 3 in Staden: “We zijn nog jong en vonden dit het ideale moment”

Souschef Oktay Cevik (foto) en zijn echtgenote Sharon Demaesschalck runnen voortaan de bistro-tearoom Maison 3 in de Ieperstraat. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Guanaël Caigny en Jill Vannieuwenhuyse maakten in februari bekend dat ze op zoek waren naar een overnemer voor bistro Maison 3. Die hebben ze ondertussen gevonden bij souschef Oktay Cevik en diens echtgenote Sharon Demaesschalck.

Oktay (37) startte Maison 3 in oktober 2020 samen met Guanaël en Jill op. Guanaël runde sinds 2015 frituur-restaurant De Flitspaele in Handzame. “Na een hersenbloeding besloot ik de zaak van de hand te doen en een kleinere zaak op te starten met mijn echtgenote Jill en met Oktay, die allebei ook in De Flitspaele aan de slag waren”, aldus Guanaël.

Terras achteraan

“Maison 3 bleek evenwel nog te druk, waardoor ik op doktersadvies besliste de zaak over te laten.” Oktay neemt nu samen met Sharon de zaak over. “We zijn nog jong en vonden dit het ideale moment om een zaak over te nemen”, vertelt Sharon (34). “Oktay heeft horeca-ervaring in De Flitspaele en hier in Maison 3. Hij blijft souschef en zal ook de zaal doen. Oud-uitbater Guanaël blijft ons bijstaan in de keuken op drukke momenten. Het is de bedoeling dat ik vanaf juli de zaal en het terras doe. Een terras was er tot dusver niet. We gaan er evenwel achteraan eentje maken. Bij warm weer zullen de mensen er in alle rust kunnen genieten. Verder openen we onze tearoom opnieuw en bieden we op zondag – enkel op reservatie – ontbijt aan. Op zaterdag is er geen dagschotel, maar kan er voor 18 euro geluncht worden. Daarbij staan een kaaskroket als voorgerecht, steak natuur als hoofdgerecht en een koffie op het menu.”

Maison 3, Ieperstraat 3 in Staden. Meer info: bistromaison3@gmail.com, via de Facebookpagina en via 0468 42 51 12.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier