Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken”

Franchisenemer Kenny Schelstraete voor het gloednieuwe gebouw. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Donderdag 16 mei gaan de deuren open van het nieuwe hamburgerrestaurant McDonald’s op de hoek van de Oostrozebekestraat en de Ringbaan in Ingelmunster. Franchisenemer Kenny Schelstraete en zijn team vieren deze opening op zondagnamiddag 19 mei met kindergrime.

De deuren van het 112de McDonald’s-restaurant van ons land gaan donderdag officieel open. In slechts vier maanden tijd werd deze gloednieuwe zaak afgewerkt. Binnen zijn er 156 zitplaatsen, op het terras zijn er 84 plaatsen en voor de kleinsten is er binnen een geweldige speelruimte. Er zijn 56 parkeerplaatsen.

Klanten kunnen hun eten gemakkelijk bestellen op de vier dubbelzijdige bestelkiosken. Vervolgens kunnen ze gezellig aan tafel plaatsnemen, terwijl hun bestelling voor hen wordt bereid. Nadien komt een medewerker hun bestelling aan tafel brengen. Klanten kunnen in Ingelmunster ook terecht voor afhaalmaaltijden in het restaurant of via de dubbele drive.

Teamleden uit eigen regio

McDonald’s Ingelmunster is het derde restaurant van franchisenemer Kenny Schelstraete (49) uit Waregem. Hij maakt al langer deel uit van de McDonald’s-familie en is al eigenaar van de vestigingen in Knokke en Koksijde. De passie en het enthousiasme waarmee hij zijn restaurants runt, is terug te zien in de dagelijkse werking ervan.

© McDonalds's

“Mijn team en ik kijken er enorm naar uit om samen een succesverhaal van dit nieuwe restaurant te maken. De opening van het restaurant, waaraan we maanden geleden begonnen, is vooral een menselijk avontuur.”

“Het team van dit restaurant bestaat uit een zeventigtal diverse profielen, waaronder vaste medewerkers, managers en studenten. Het meerderdeel van de personeelsleden komt uit Ingelmunster en de omliggende regio. Alle geselecteerde kandidaten kregen vóór de opening een opleiding om praktische vaardigheden zoals hygiëne- en voedselveiligheidsregels onder de knie te krijgen.”

“Voor de zomerperiode zoeken we nog naar jobstudenten”, zegt Kenny, die eveneens streeft naar lokale verankering. Hij zal samenwerken met lokale verenigingen en steun geven aan plaatselijke organisaties, zoals de lokale voetbalclub.

Klanten zijn van zondag tot donderdag welkom tussen 10.30 en 23 uur. Op vrijdag en zaterdag zullen zowel het restaurant als de drive open blijven tot middernacht. Op zondag 19 mei wordt de opening van 14.30 tot 17.30 uur gevierd met kindergrime.

© McDonalds's
© McDonalds's
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier