Nieuw restaurant Noma opende de deuren: de kernwoorden zijn cocktails op niveau, fingerfood om te delen en verrassende desserts

Florine, Ilona, Laura, Margaux, Tannia, Brent, Michiel, Nikola, en rechts Jonathan Beke en Ambre Parsy. © JVGK JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vandaag 7 augustus opende het nieuw restaurant/gastrobar Noma om 17 uur precies de deuren op de Grote Markt. Het is naast Maddox de tweede zaak van zaakvoerders Jonathan Beke en Ambre Parsy. “Veel mensen willen in de late avond nog iets kleins eten of drinken.”

Jonathan en Ambre baten sinds 2016 hun restaurant Maddox uit dat in de kortste keren populair werd. Ze werden snel bekend voor hun tapas, toen uniek in Kortrijk. In de zomer werd het terras ook populair en in de winter het overdekt en verwarmd terras evenzeer. Toen de buurman Francesco ‘Franco’ Cottone zijn Restaurant Da Franco, pal naast de Maddox, wilde overlaten in 2021-22 dacht Jonathan verder, in het bijzonder aan een uitbreiding want Maddox werd te klein. Da Franco huisde namelijk in twee aanpalende burgerwoningen die omgetoverd waren tot Italiaans restaurant, een grote oppervlakte dus.

Het ondernemende koppel kocht na overleg het restaurant en wilde het ombouwen tot een nieuw restaurant, met name Noma. “De werken hebben meer dan een jaar en twee maanden geduurd, het werd volledig gestript en volledig nieuw gebouwd met een moderne toets”, duidt Jonathan. Een klein gedeelte van de originele gevel werd behouden. Het restaurant heeft grote ramen die veel licht binnen laten en een interieur in warme grijs/beigetinten, de zogenaamde stijl Chique Bohémien. In de Gastrobar Noma zijn er binnen 60 plaatsen.

Verfijnde ingrediënten en verrassende desserts

Wat de kaart betreft wordt het niet moeilijk. “In de Noma zetten we onze gekende trend verder met onze tapas en verfijnde gastronomische gerechten”, aldus de zaakvoerders. “Veel mensen willen in de late avond nog iets eten of drinken, liefst op de Grote Markt. De drie kernwoorden zijn cocktails op niveau, fingerfood om te delen en verrassende desserts. We gaan voor de top in Kortrijk.” Op de kaart staan 25 cocktails. In de gerechten kan je onder meer artisjok met mozzarella vinden, ingrediënten als honing en komijn, zongedroogde tomaten, balsamicoazijn, zwarte olijf, pijnboompitten en meer. Er zijn ook verrassende desserts. “Onze eetkaart zal op tijd en stond veranderen”, aldus Jonathan.

Gastrobar Noma is open van maandag tot en met donderdag van 17 tot 23.30 uur, op vrijdag van 17 tot 1 uur, op zaterdag van 11 tot 1 uur en op zondag van 11 tot 23.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier