Nick (54) en Veerle (53) nieuwe gezichten van De Strooien Hane: “Het was nu of nooit na 13 jaren als flexijobber”

Nick en Veerle zijn de nieuwe uitbaters van sportcafetaria De Strooien Hane in Loppem.
Bieke Cobbaert

Sportcafetaria De Strooien Hane in Loppem heeft nieuwe uitbaters. Nick Callenaere en Veerle Servayge nemen de tapkraan over van Conny Steenkiste. “Het was nu of nooit”, aldus Nick die de voorbije dertien jaar als flexijobber werkte in De Strooien Hane.

Op zaterdag 29 juli openen Loppemnaars Nick Callenaere (54) en Veerle Servayge (53) de vernieuwde cafetaria slash bar van sportcentrum De Strooien Hane in Loppem. Nick en Veerle ruilden het blauwe interieur van de cafetaria in voor een houten look met een zwarte toets. “We wilden er een moderne bruine kroeg van maken waar iedereen welkom is. Want De Strooien Hane is een plek waar iedereen mag komen en dus niet alleen sporters”, licht Nick toe.

“Iedereen is nu zaterdag vanaf 18 uur welkom voor onze opening. We geven een vat om 19 uur en de hele avond zullen er hapjes zijn.”

De Strooien Hane zal vanaf dan elke dag open zijn om 11 uur ’s morgens en op zondag om 10 uur. “Omdat hier veel fietsers passeren, openen we in de zomermaanden al zo vroeg. Gasten en fietstoeristen kunnen op het vernieuwde terras of binnen verpozen. Vanaf oktober schakelen we dan over op ‘winteruur’ en zal de bar elke avond open zijn van 17 uur tot rond een uur na middernacht. Op zondag zijn we open vanaf 10 uur.”

Drukker

Nick werkte tot voor kort als drukker bij Buromac in Brugge. Veerle blijft haar job als nachtverpleegkundige in het psychiatrisch ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge uitoefenen. “Veerle zal ook meewerken in De Strooien Hane. Dit is iets van ons samen.”

We staan ook in voor het onderhoud van het sportcentrum

Nick kent De Strooien Hane door en door. “Ik werkte hier de voorbije dertien jaren iedere woensdag en soms ook op zaterdag als flexijobber. Toen Conny aangaf om met pensioen te gaan, dacht ik we zijn ook niet meer van de jongsten ‘het is nu of nooit’. We baten niet alleen de bar uit, maar staan ook in voor het onderhoud van de sporthal.”

Behalve het interieur en het terras, kreeg ook de drankkaart een kleine make-over. “We pakken uit met enkele nieuwe biersoorten en hapjes”, besluit de kersverse cafébaas.

Meer info: www.facebook.com/destrooienhane.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content