Na jaren culinaire verfijning in Sint-Michiels kiest Robusk voor Oostkamp. Het fine dining restaurant verhuist deze winter naar de Kortrijksestraat 21.
Chef-kok Jeroen Borglevens groeide op in een bakkerij en ging na zijn opleiding als patissier in Ter Groene Poorte onder meer aan de slag in La Sapinière (Knokke), NXT Door (Brugge) en The Jane (Antwerpen). Zes jaar geleden lanceerde hij zijn eigen restaurant, binnenkort zet hij zijn gastronomisch avontuur verder in het hart van zijn eigen gemeente.
“Het is een nieuw hoofdstuk, maar tegelijk een logische stap”, vertelt Jeroen. “We geloven sterk in het potentieel van de nieuwe locatie om Oostkampenaars van dichtbij en ver te verwelkomen, alsook foodies vanuit het hele land. We willen Oostkamp op de gastronomische kaart zetten.”
Gedurfde, wereldse smaken
Robusk serveert een vast meergangenmenu dat maandelijks varieert op het ritme van de seizoenen. Als gepassioneerd reiziger neemt Jeroen je mee op een gastronomische totaalbeleving die de fijnste wereldsmaken combineert met topproducten van lokale boeren en telers. “Ook de drankenkaart verrast met boeiende wijnen, een 20-tal soorten sake, en interessante niet-alcoholische dranken”, vervolgt Mieke Dumon, partner van Jeroen en medezaakvoerder. Jeroen en souschefs Alex Luys en Inas Desot komen de gerechten steevast zelf aan tafel opdienen. “Dat is de essentie van Robusk. Er staat – letterlijk en figuurlijk – geen muur tussen keuken en zaal. Wie kookt, serveert en vertelt het verhaal achter elke smaakcreatie. Die persoonlijke aanpak is een echte verademing en onze gasten appreciëren dat enorm”, benadrukt Jeroen.
Terug naar de roots
“Op onze nieuwe plek zullen sfeer en interieur optimaal harmoniseren met de typische Robusksmaken. Keukenbouwer Spider Kitchens en interieurarchitect Vaneeckhout Architecture helpen onze ultieme gastronomische droom waarmaken”, stelt Mieke.
“We geloven sterk in het potentieel van de nieuwe locatie”
“Bij het nieuwe adres hoort trouwens een zonnig terras. Samen met de groen- en waterpartijen en het kunstwerk van Henk Visch voor het restaurant, zal ons mooie terras bijdragen aan de warme uitstraling van het plein aan de Schooldreef”, besluit het Oostkampse koppel.
Robusk is open voor lunch en diner op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Eenmaal in de maand open op zondagavond. Maandelijks staan ook een wijnavond en brunch op de agenda.