Amper tien dagen nadat duidelijk werd dat Taste Silt op 1 december de deuren zou sluiten, heeft Middelkerke opnieuw goed nieuws. Er is een nieuwe overnemer gevonden voor het restaurantgedeelte van het Silt-complex. De gekozen kandidaat kwam als beste uit een selectie van veertien dossiers en opent vanaf de kerstvakantie een kwalitatieve brasserie.
Schepen van Lokale Economie Ethel De Blieck reageert opgelucht. “Ik heb er alles aan gedaan om dit goede nieuws nog voor de gemeenteraad rond te krijgen”, vertelt ze. “Het restaurant krijgt opnieuw een ziel. Dat is belangrijk voor het Silt én voor onze badplaats.” De naam van de nieuwe uitbater blijft voorlopig nog even geheim, maar volgens De Blieck gaat het om “iemand met ervaring, visie en de juiste ingesteldheid om van dit hoofdstuk een succes te maken”.
1 miljoen euro
De overname volgt op het abrupte einde van de samenwerking met Compass Group, dat in 2023 met veel tromgeroffel werd voorgesteld als partner van het ambitieuze Silt-project. Onder leiding van chef Bartel Dewulf werden drie concepten gelanceerd, maar het avontuur bleek van korte duur. Beide partijen bereikten een dading waarbij Compass Group een verbrekingsvergoeding van 1 miljoen euro ontvangt. “Dat was de verstandigste keuze”, legt De Blieck uit. “Zo konden we opnieuw beginnen met een blanco blad.” De vergoeding wordt bovendien niet doorgerekend aan de Middelkerkenaar. “Die wordt integraal door de nieuwe kandidaat aan Compass Group betaald”, benadrukt ze.
Compass Group blijft nog twee weekends actief zodat bestaande reserveringen zonder zorgen kunnen doorgaan. “Iedereen die geboekt heeft, ook voor oudejaarsavond, kan gerust zijn”, zegt De Blieck.
De toekomst wordt meteen breder aangepakt. Begin volgend jaar start de gemeente met een nieuwe gunningsprocedure voor de catering van evenementen in het Silt. “We willen werken met een poule van cateraars, zonder exclusiviteit”, legt De Blieck uit. “Zo kunnen bezoekers kiezen uit verschillende formules, van broodjes tot warme maaltijden. Het moet flexibel, professioneel en betaalbaar zijn.”