Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
Bijna negen jaar na de start in 2016 is het verhaal van de familie Meiresone en hun restaurant Lamme Goedzak in Damme binnenkort afgelopen. Op 25 augustus ontvangen ze er de laatste klanten. Het ruime pand, met ook woning voor de familie boven de zaak, was eigendom van de uitbaters, maar die stelden het onlangs te koop. En in nauwelijks twee werken werd ook een koper gevonden voor het ruimte pand. “Wij weten zelf niet wat het koppel dat het kocht er straks mee zal doen”, zegt Steven Meiresone, die al die jaren samen met zijn zoon Pim in de keuken stond.
Gastronomische koers
Ook Stevens echtgenote Ann Verté werkte mee in de zaak, maar moet het sinds ze ziek werd al enkele jaren wat kalmer aandoen. Een tweetal jaar terug kwam ook schoondochter Luna-Mae Meiresone in de zaak. Steven Meiresone had al op zijn eenentwintigste zijn eigen zaak in hartje Antwerpen en runde samen met zijn vrouw Ann later onder meer nog een feestzaal in Brasschaat. Na daarna enkele jaren in loondienst te hebben gewerkt, kochten ze in 2016 dus het pand in Damme aan, dat al ettelijke jaren leegstond nadat de familie Van Seghbroeck er 43 jaar lang het restaurant met dezelfde naam runde. De familie begon er als klassiek Frans-Belgisch restaurant maar onder impuls van zoon Pim kwam er toch vernieuwing in de keuken. De combinatie tussen de klassieke chef Steven en creatieve vernieuwer Pim zorgde ervoor dat de zaak een meer gastronomische koers ging varen.
“Met succes, want onze recente score bij Gault&Millau is toch een mooie 13,5/20”, zegt Pim Meiresone trots. “Maar ik ben intussen 60 jaar oud en sta meer dan veertig jaar in de horeca, dus het is tijd voor rust. Mijn zoon zag het ook niet zitten om hier zonder mij verder te doen, want de manier waarop wij elkaar aanvulden was de basis van het succes”, vult Steven aan.
Toekomst
Pim geeft intussen al praktijkles aan de hotelschool in Kortrijk maar heeft toch ook nog andere ambities. “Ik ben nog jong en onderzoek nu verschillende mogelijkheden om te combineren met mijn lesopdracht. En ja, misschien doe ik nog eens iets samen met mijn vader in de horeca of cateringbranche. Dat is zeker niet uitgesloten.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier