Na 23 jaar verhuist restaurant l’Osteria naar Deerlijk: “Op piekmomenten komen we plaats te kort”

Op slechts tien minuten rijden van Kortrijk hopen Jessica en Angelo dat de vaste klanten ook hun weg vinden naar de nieuwe locatie © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Eind oktober verhuizen Angelo (49) en Jessica Bombini (45) met hun Italiaans restaurant van de Grote Markt in Kortrijk naar het gewezen pand van Bistro Blue Origin in de Stationsstraat in Deerlijk, naast het Blue Woods Hotel. “Een nieuwe stap voor ons, met behoud van de ziel en authenticiteit die ons succesvol hebben gemaakt.”

Na 23 prachtige jaren in Kortrijk hebben Angelo en Jessica beslist om l’Osteria naar Deerlijk te verhuizen. “Wij willen al onze klanten hartelijk bedanken voor hun loyaliteit en steun door de jaren heen. We kijken ernaar uit jullie te verwelkomen op onze nieuwe locatie, ruimer en moderner, met gratis parkeergelegenheid.”

In de nieuwe zaak heeft l’Osteria – de naam verhuist mee – meer plaats met zo’n 65-tal plaatsen in tegenstelling tot de huidige 40. “Op piekmomenten komen we plaats te kort. Daar is ook alles op één verdiep, nu moeten onze klanten via een draaitrap naar het toilet. Daarnaast heeft het team meer ruimte om in de open keuken bereidingen te maken en staan we samen. Op de Grote Markt bevindt de pizzaoven zich vooraan wat de communicatie en de organisatie wat belemmert.” L’Osteria 2.0 heeft ook een gezellig binnenterras.

“Op de Grote Markt bevindt de pizzaoven zich vooraan wat de communicatie en de organisatie wat belemmert”

Op slechts tien minuten rijden van Kortrijk hopen Angelo en Jessica dat de vaste klanten ook hun weg vinden naar de nieuwe locatie. “Tegen dat je hier parking hebt gevonden, sta je al in Deerlijk”, merkt Angelo op. “We behouden het concept en de menukaart, met enkele nieuwe gerechten zoals pizza carpaccio, burrata met tomaat en tortellini met gorgonzola. We zijn vooral gekend voor onze luchtige pizza met fijne korts met nog steeds de authentieke smaak van 40 jaar geleden. Ik maak alles met de hand, de bodem met de deegrol.”

“Nog steeds de authentieke smaak van 40 jaar geleden. Ik maak alles met de hand, de bodem met de deegrol”

De geplande verhuis komt toch met wat pijn in het hart. “Het pand wordt al sinds 1993 door de Bombini’s uitgebaat. Maar het is tijd om na 23 jaar l’Osteria eens te vernieuwen en dat moeten we nu doen, niet op enkele jaren van mijn pensioen. Ons personeel volgt en er staan een paar nieuwe vacatures open voor zowel keuken als zaal.”

Angelo en Jessica zoeken iemand die het handelspand wil overnemen met inboedel. Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen via 0490/51.17.18.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier