Vanaf eind mei kunnen liefhebbers van de betere hamburger terecht bij Mosh! op het Sint-Jansplein 2. Foodies Tom Degroote en Pieter Vermeersch serveren er ambachtelijke ‘smashed burgers’ samen met natuurwijn en exclusieve bieren. “We zijn ervan overtuigd dat er in Brugge ruimte is voor dit concept”, zegt Tom Degroote.
De naam voor deze nieuwe hamburgerzaak, Mosh!, die dus géén deel uitmaakt van een keten, is een ode aan de vriendschap tussen oprichters Tom Degroote en Pieter Vermeersch. Ze leerden elkaar kennen in de hardcore scene, allebei als zanger in een band.
Passie voor muziek
Vandaar de naam Mosh!, een verwijzing naar de moshpit die door het publiek gevormd wordt bij stevige optredens. “Die passie voor muziek en verbinding nemen we mee naar onze zaak, waar we het combineren met onze liefde voor alles wat lekker is”, zegt Tom Degroote. Tom is al 13 jaar lang sales-ambassadeur bij de bekende slager Dierendonck en kent de wereld van topvlees dus bijzonder goed. Hij is gepassioneerd door vuur, smaak en beleving en dat is ook duidelijke te zien in het tv-programma Open Vuur op Njam dat hij al drie seizoenen lang met Dominique Persoone presenteert.
Piet is dan weer een selfmade ondernemer, actief in de financiële sector en de vastgoedbranche. “Ik breng de culinaire creativiteit en Piet de businesslogica”, zegt Tom. “Eigenlijk mag je dit wel een jeugddroom noemen, ja. In Mosh! vind je zowat al mijn passies terug. Ik merk al een tijdje dat er in Brugge nogal veel eenheidsworst is op vlak van food. Er is zeker ruimte voor een burgerzaak met een twist. We kiezen voor smashed burgers waarbij het vlees stevig op een hete grill wordt gedrukt en je karamelisatie krijgt. Voor het vlees gebruiken we een selectie van oude melkkoeien die we gedurende 6 tot 8 weken laten afrijpen. Voor smashed burgers is dat ideaal en het is ook ecologisch en duurzaam, want oude melkkoeien worden door de band niet meer gebruikt.”
Lokale producenten
“Ook de rest van de ingrediënten wordt met zorg gekozen, in samenwerking met lokale producenten: van het brood tot de huisgemaakt sauzen en gepekelde groentjes. Op de kaart vind je vijf burgers. Naast de vaste kaart zullen we voor samenwerkingen zorgen met andere topchefs of smashburgerzaken.”
Info: www.moshburgers.be