“Moeilijk om te blijven combineren met onze andere jobs”: Nick (56) en Nancy (49) zoeken overnemer voor iconisch restaurant ‘t Vossenhol

Nick Forrez en Nancy Debusschere gaan op zoek naar een overnemer voor ‘t Vossenhol. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een stukje Menens erfgoed dat op de markt wordt geplaatst. Na zeven intensieve jaren gaan Nancy Debusschere (49) en Nick Forrez (56) op zoek naar een overnemer voor ‘t Vossenhol. Het iconische restaurant – verborgen aan de buitenrand van de stad – begon ooit als spaghettirestaurant, maar groeide uit tot een ware trekpleister.

“Het is gewoon tijd voor iets anders!” Met een mix van gevoelens maken Nancy en Nick wereldkundig dat ‘t Vossenhol over te nemen staat. Het restaurant, met een ijzersterke reputatie, was meer dan zeven jaar hun tweede thuis. “En dat begint ook door te wegen. Beiden deden we dit als bijberoep, gecombineerd met een job in de zorg en een dagtaak bij MIROM. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we 24/7 aan het werk waren. Een tijdje terug kwam dan ook nog eens het overlijden van een goede vriend van ons erbij, een man die eveneens in de horeca werkte. Dan krijg je een soort van wake-up call. Er is meer in het leven dan alleen maar voortdurend te werken.”

Instapklaar

Gegadigden krijgen niet alleen een stukje stadslegende in handen, ze kunnen meteen ook aan de slag. “Ja, het is wat je kunt noemen sleutel-op-de-deur. Openen, lichten aansteken en aan de slag! We hebben recent ook nog nieuw materiaal in de keuken geïnstalleerd en dat blijft ook allemaal staan. Mensen die handen aan hun lijf hebben en die geen schrik hebben om te werken, kunnen de zaak nog verder laten groeien en bloeien. De opties zijn eindeloos!”

Ware trekpleister

‘t Vossenhol begon ooit als een klein restaurant, waar enkel spaghetti of hutsepot op de kaart stond. De charme van de aparte manier van aanpakken, gecombineerd met de geïsoleerde ligging, bleek als een ware magneet te werken. Wie zichzelf Menenaar noemt, ging er ooit al eens eten en in de zomer is het vooral de speeltuin die gezinnen aantrok. “De klassiekers zijn trouwens ook altijd op de kaart blijven staan, al hebben we het geheel natuurlijk wel wat uitgebreid.”

Wie interesse heeft om de zaak over te nemen, kan hiervoor via mail informatie inwinnen op voskemenen@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier