Spaghettiliefhebbers kunnen vanaf vrijdag 5 november terecht in de splinternieuwe Mister Spaghetti-vestiging in de Langestraat.
Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs brengen hun ‘spaghetti only’-concept na Roeselare, Kortrijk, Brugge, Aalst en Antwerpen, nu ook naar Oostende. Samuel opende in 2014 het eerste restaurant in Roeselare. Een jaar later stapte Veerle Jacobs mee in het spaghettiverhaal, met de opening van nog vier restaurants als gevolg. Oostende wordt dus hun zesde restaurant. “De keuze voor Oostende lag voor de hand”, vertelt Samuel. “Zowel tijdens de zomer als tijdens de winter leeft de stad. Toerisme Oostende doet daar heel wat inspanningen voor.”
Mister Spaghetti zorgt voor een totaalbeleving in hun restaurants en dat zal in Oostende niet anders zijn. “Je krijgt een slabbetje aan om niet te morsen op je kledij”, legt Veerle uit. “Dat hoort er nu eenmaal bij. (lacht) Leuk is onze open keuken, waar wel degelijk gekookt wordt. Het is niet zo dat we onze spaghettisaus warm houden en de spaghetti zelf gaan opwarmen. Hier wordt alles vers gemaakt.”
Gratis spaghetti
In Oostende zal er wekelijks – op normale weken – tussen 150 en 200 kilogram spaghetti gekookt worden. Wie een pot spaghetti van 2,2 kilogram in een half uur naar binnen kan werken, hoeft niet te betalen. “Een Amerikaan deed het ooit in acht minuten”, lacht het koppel.
Veerle en Samuel zoeken dan wel geen vast personeel meer, jobstudenten en flexi-jobbers kunnen er wel nog aan de slag. (JRO)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier