Maud en Achara zetten een punt achter uitbating Huyze Saeftinghe in Lissewege

Na elf jaar zetten Maud van den Abeele (52) en Achara Janssens (42) op zondag 28 december een punt achter de uitbating van Huyze Saeftinghe in Lissewege. (DC)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Na elf jaar zetten Maud van den Abeele (52) en Achara Janssens (42) op zondag 28 december een punt achter de uitbating van Huyze Saeftinghe in Lissewege. “We wilden nog eens een andere weg in slaan en hebben intussen goede overnemers gevonden”, zegt Maud. “Maar we zullen het zeker missen.

Wie nog eens een hapje wil gaan eten bij Maud van den Abeele en Achara Janssens van Huyze Saeftinghe in Lissewege, zal snel moeten zijn. De twee vennoten, met Achara als kokkin en Maud als gastvrouw, houden het op zondag 28 december voor bekeken met de uitbating.

“We werkten allebei in de horeca op het Rubensplein in Knokke toen ik via via vernam dat restaurant Huyse Saeftinghe in Lissewege over te nemen stond. Ik sprak er ook over met mijn man en vroeg wat hij ervan zou denken mocht ik zelfstandig aan de slag gaan. Hij was akkoord en ik vroeg dan Achara, waarvan ik wist dat het een goede kokin is, of ze mee in de uitbating wilde stappen”, legt Maud uit.

“Voor mij was het extra interessant omdat ik zelf in Lissewege woon en er een zaak kunnen uitbaten is toch wel mooi, want het is ook een heel charmant dorpje.”

Mooi geweest

Maud en Achara konden in het begin bogen op cliënteel dat mee overkwam van de vorige zaak waar ze werkten, in Knokke, maar mettertijd bouwden ze ook een bijkomend eigen cliënteel op. “Lissewege trekt als charmant en kunstzinnig dorpje heel wat toeristen aan en ook zij vormden een belangrijk onderdeel van ons klantenbestand.”

“En ook het fietstoerisme was heel interessant voor ons”, zegt Maud. “Wat onze zaak karakteriseerde? We werken heel seizoensgebonden, met onder meer asperges in het seizoen. En gerechten als onglet en paling zijn toch wel onze specialiteiten.”

“Na elf jaar is het mooi geweest. We willen ook nog eens iets anders doen, al zal dat wel elk afzonderlijk zijn, maar we weten nog niet goed wat dat zal zijn. Nu is het tijd om even uit te blazen en te bezinnen. Gelukkig hebben we met het koppel Fran en Benjamin Bonnier uit Wervik goede overnemers gevonden die ook een park ervaring hebben in de horeca.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise