Vier jaar geleden namen Kim Volckaert en Marnix Vanlaere in Tielt koffie- en eethuis Stanish over. Intussen kwam daar ook nog De Proeverie bij. “We hadden steeds meer mensen die in Stanish kwamen eten, dus leek de traiteurzaak een logisch gevolg.” Binnenkort staan er ribbetjes à volonté op het menu, maar het koppel speelt met nog meer ideeën voor de toekomst.
Kim Volckaert (39) en Marnix Vanlaere (59) besloten vier jaar geleden om in Tielt de Stanish over te nemen en nieuw leven in te blazen. “Dat bevalt ons erg goed”, vertelt Marnix. “We mogen zeker niet klagen, de zaak draait goed en eigenlijk steeds beter. De laatste twee jaar mogen we zeggen dat ons cliënteel zowat verdubbeld is. Wat ooit begon als een koffie- en eethuis, is intussen uitgegroeid tot een echt restaurant. Mensen komen graag bij ons langs om lekker te eten. Aanvankelijk hadden we niet gedacht dat het op een restaurant zou uitdraaien, maar er is echt veel vraag naar onze gerechten. Intussen mag je ons dus een koffie-eethuis-restaurant noemen.”
Specialiteiten
“Ik sta in voor de bediening. Een beetje entertainen, eens een kluchtje vertellen. Kim is onze kok. Zij maakt alles klaar, van spiegelei tot seizoensgerechten. We merken dat de chateaubriand vlot verkoopt, maar de mensen vragen ook geregeld naar onze kroketten. Garnaalkroketten, kaas-, ganda- of wildkroketten… Het wordt allemaal vaak besteld. In de winter vragen ze dan weer naar onze hutsepot. We kregen zelfs al mensen uit Limburg over de vloer voor die specialiteit. In het seizoen maakt Kim ook lekkere mosselen klaar.”
Breughel
Marnix vormt een vlotte tandem met zijn vrouw. “Er is een heel goede samenwerking tussen ons. We maken er zo nu en dan ook graag eens een extra feestje van. Binnenkort staat er bijvoorbeeld een ribbetjesfestijn gepland. Vorig jaar organiseerden we met Stanish voor het eerst ook een rommelmarkt, samen met De Kiste. We zijn van plan om dat dit jaar te herhalen, maar intussen denken we ook na over andere dingen om te organiseren. We denken dan bijvoorbeeld aan een springkastelenfestijn, maar ook een heuse Breugheldag staat op ons verlanglijstje. Daar mag je je gerust een heel Breughelbuffet bij voorstellen, aangevuld met de passende ouderwetse spelen. Zo hopen we de Tieltenaar op te warmen en naar buiten te lokken. Iets nieuws in de omgeving kan zeker geen kwaad en dat is iets wat wij heel graag willen aanbieden. Het moet allemaal vooral leuk en lekker zijn. We gaan zelf ook graag eens uit eten, dus willen we de mensen ook voorzien van lekker eten.”
Traiteurzaak
Alsof dat nog niet genoeg is, startten Kim en Marnix ook een eigen traiteurzaak op: De Proeverie. “Dat project loopt eigenlijk al een tijdje, maar willen we nu graag verder uitbouwen. Het is begonnen als een soort hobby, iets wat we vooral in het weekend deden. We hadden toen immers ook nog een bouwbedrijf samen, maar dat hebben we intussen even on hold gezet. We willen De Proeverie nu heel graag wat meer uitbreiden. We hebben intussen de nodige investeringen gedaan, dus we zijn er helemaal klaar voor.”
Buffetten
Bij De Proeverie bieden Marnix en Kim heel wat lekkers aan. “Dat gaat van belegde broodjes over koude en warme buffetten, tot walking dinners, barbecue aan huis, tapasplanken en dessertbuffets. We leveren zowel aan particulieren als bedrijven.”
Is dat allemaal wel haalbaar naast het werk bij Stanish? “Het is eigenlijk perfect haalbaar, al krijgen we natuurlijk ook wel hulp van flexijobs als we bijvoorbeeld naar een feestje moeten.” Ook zoontje Dilano (12) helpt al graag mee achter de schermen. “Koelkasten vullen, dingen klaarzetten: hij doet het allemaal. Hij helpt zijn mama ook graag in de keuken. Wie weet wordt hij wel kok?” (LD)
Voor ribbetjes à volonté kan je op zaterdag 12 en zondag 13 april terecht bij Stanish. Reserveren kan via 0492 54 55 79. Meer info: proeverie.be en de Facebookpagina van Stanish.