Bijna drie jaar na de opening van hun gastronomisch huiskamerrestaurant Beus mochten Michiel Beuselinck en Maria Moll de prijs-plezier award in ontvangst nemen van Gault & Millau. Michiel en Maria zijn uiteraard heel trots op deze mooie erkenning.
In de Molenstraat in Passendale openden Michiel Beuselinck en Maria Moll in januari 2023 Béus. Michiel is afkomstig uit Zillebeke, waar zijn ouders de zaakvoerders van De Steenen Haene zijn. Maria haar roots liggen in Zeeland. Eerder deden ze ervaring op in diverse topzaken. De vonk sloeg over toen ze allebei aan de slag waren bij Hertog Jan.
Prijs-plezier
Het gastronomisch huiskamerrestaurant kreeg na enkele maanden al een vermelding in Michelin en werd in 2023 al beloond met 13,5 op 20 in Gault&Millau. Vorig jaar stegen ze naar 14 op 20 en die score werd nu behouden. Dat was nog niet alles, want ze mochten dit jaar de prijs-plezier award in ontvangst nemen. Per jaar krijgen drie restaurants deze erkenning, eentje uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het gaat naar restaurants die een uitzonderlijke culinaire ervaring bieden tegen een betaalbare prijs. Klei in Ieper mocht deze award twee jaar geleden in ontvangst nemen. Dit jaar was Béus aan de beurt. “Na onze mooie punten van de voorbije jaren dachten we om even verder te surfen op hetzelfde elan en dan kregen we dit goede nieuws”, glundert Maria.
We zijn onder de indruk dat Gault&Millau ons klein restaurant eruit pikte.
“We koken niet voor de punten, maar doen gewoon wat we leuk vinden. Deze award is een fantastische erkenning en ook op sociale media zagen we hartverwarmende reacties passeren. We zijn onder de indruk dat Gault&Millau ons klein restaurant eruit pikte. Het is een bewijs dat we tegen de juiste prijs werken en dat is een niet te onderschatten evenwichtsoefening. De kosten blijven stijgen en de verwachtingen bij de mensen liggen hoog. Dat we alles met twee doen en dus geen extra personeelskosten hebben, helpt wel.”
Reservaties
Op de reservaties heeft de award nog geen zichtbaar effect. “We zetten onze reservaties steeds voor drie maanden open en geven eerst de kans aan onze vaste klanten. We blijven open tot kerst en daarna kan je bij ons terecht voor een makkelijke en lekkere afhaalformule voor de feestdagen.” (API)
Restaurant Béus ligt in de Molenstraat 66 in Passendale. Volg Restaurant Béus op Instagram en Facebook, meer info en reservatie: www.beus.be – 051 43 46 99 – info@beus.be.