Manhattn’s Burgers opent vestiging in hartje Brugge: “Spaanse en Engelse toeristen zijn echt ons doelpubliek”

Manhattn’s Burgers opent waar vroeger Pizza Hut was. © FV
Redactie KW

De Leuvense broers Jerome en Philippe Vandermeulen zullen midden mei de tiende vestiging van hun succesconcept Manhattn’s Burgers openen, dit keer in Brugge. “We zijn nu nog volop bezig met het inrichten van de binnenkant van ons pand op dit bruisende horecaplein”, zegt stichter en CEO Jerome (36).

Door het einde van hun huurovereenkomst sloot Pizza Hut in 2022 de deuren van zijn restaurant dat een vaste waarde geworden was op het Simon Stevinplein. De eigenaar wou zijn pand volledig renoveren en ging dus op zoek naar een nieuwe invulling ervan. De rechterzijde van het gebouw wordt ingenomen door de Belgische keten Manhattn’s Burgers. “Brugge is een sluitstuk in ons Belgisch verhaal. We zijn twee Vlaamse broers die in 2014 in Brussel ons eerste restaurant hebben opgestart. Dit wordt onze 10de vestiging waarvan twee in Parijs en acht in ons land. We hebben ook één unit op een foodmarket”, vertelt Jerome.

Waarom komen de broers naar Brugge? “Dit is een stad waar enorm veel dynamiek is de laatste jaren. Er lopen ook heel veel Engelse en Britse toeristen rond. We hebben gezien in onze vestigingen in Gent, Antwerpen en Brussel dat dit echt wel ons doelpubliek is. En natuurlijk kunnen de West-Vlamingen dan ook de beste burgers van België proeven in hun provinciehoofdstad. Voor mijn broer Philippe is er ook nog een bijzondere link want hij studeerde aan Hotelschool Spermalie in Brugge”, vult Jerome aan.

Renovatie

De broers zijn heel enthousiast over de locatie op het Simon Stevinplein. “Het voorbije jaar werd het pand heel mooi gerenoveerd. De eigenaar en de stad Brugge hebben grote inspanningen geleverd om dat klaar te maken voor de 21ste eeuw. We kunnen er een prachtig verhaal schrijven met Manhattn’s door de New Yorkse vibe dankzij flamed grill angus beef burgers naar Brugge te brengen. De structuur van het pand is af, maar we zijn nog het volledige decor aan het bouwen. De locatie is gelegen op een bruisend horecaplein in het toeristische hart van de binnenstad”, aldus Jerome.

Aan de linkerzijde van het gebouw komt er een horecazaak met pokébowls. Manhattn’s Burgers neemt de rechterzijde in. Binnen zullen er een 100-tal zitplaatsen zijn terwijl er ook nog een terras komt aan de voor -en achterzijde. Jerome: “Tijdens de grondige verbouwingen werd er ook een binnenplein met meiboom gerealiseerd en ook daar hebben we een terras. We hopen echt dat we rond 15 mei kunnen openen. We zijn nu natuurlijk nog op zoek naar personeel. Geïnteresseerden mogen zeker een mail sturen naar jobs@manhattns.com.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier