Eline Baute (21) en Mathias Van Heyste (25) uit Wingene hebben bistro Het Stil Vermoeden in de Sint-Michielstraat in Tielt overgenomen en dopen de horecazaak om tot MaLine. Ze passen ook het concept aan van klassieke dagschotels naar tearoom en tapas.
Hij is afgestudeerd als bakker en heeft ervaring in zaal en grootkeuken. Zij begint volgend jaar aan het laatste jaar van haar graduaatsopleiding orthopedagogie. “Volgend academiejaar heb ik nog maar een les per week en verder hoef ik alleen nog mijn eindwerk en stage af te werken. Dat maakt een horecazaak combineerbaar met studies, al stapten we af van het idee om een broodjeszaak aan het station in Aalter te openen. Dan kan je je niet permitteren om op maandag en dinsdag te sluiten, zoals hier het geval zal zijn.”
Woensdag pannenkoeken en wafels
De zaakvoerders van MaLine stappen af van het concept van eenvoudige maar lekkere dagschotels en creëren een tapasbar annex tearoom. “Onze tapas, waarvoor we samenwerken met hoeveslagerij Kurt & Sylvie, zullen de dag door verkrijgbaar zijn. ’s Middags staan seizoensgebonden gebak en patisserie alsook ijsjes op het menu en op woensdag komen daar verse pannenkoeken en wafels bij”, zeggen Eline en Mathias, afkomstig uit Oedelem en Knesselare.
Elke middag zijn klanten ook welkom voor een croque of een slaatje, ’s avonds voor een pasta en in de weekends voor een ontbijt. “In de winter bereiden we vol-au-vent en stofvlees met frietjes. We zullen met een beperkte vaste kaart werken, maar met heel veel suggesties. Blijkt een gerecht niet aan te slaan, dan schrappen we het zo van het bord, wat ook een minimum aan voedselverspilling betekent.” Behalve een mooie keuze aan cocktails en mocktails prijkt bij MaLine ook het hele biergamma van de Tieltse brouwerij De Poes op de kaart.
Louter opknapwerk
Voor wie thuis was in Het Stil Vermoeden, verandert er aan het uitzicht niet zo gek veel. “We gaan de inkom een wat lichtere kleurtint geven en de tafelschikking aanpassen. Veel meer dan wat opknapwerk heeft dit pand niet nodig”, klinkt het nog.
Eline Baute is er nog niet uit of ze na haar studies voluit voor de horeca kiest. “Misschien kan ik er wel mijn diploma als orthopedagoge aan koppelen door hier mensen met een beperking aan het werk te zetten. Mathias en ik zijn alle twee erg gekant tegen elke vorm van uitsluiting.” (TVW)
MaLine is vanaf 11 augustus op woensdag, donderdag en vrijdag open van 11 tot 21 uur, in het weekend van 9 tot 21 uur. Maandag en dinsdag gesloten.