Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé Kattegat: “Dit stond al lang op mijn bucketlist”

Maaike Dedeyne (37) en Bruno Clybouw (57) transformeerden de voormalige bistro Den Dikke Buuk in Muziek & Sfeercafé Kattegat. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Maaike Dedeyne (37) en Bruno Clybouw (57) namen een tweetal maanden geleden de voormalige Bistro Den Dikke Buuk over en transformeerden de zaak in Muziek & Sfeercafé Kattegat. Tijdens de inloopperiode is het nog een beetje zoeken naar een juist evenwicht, maar beide uitbaters kijken met vertrouwen naar de toekomst.

Maaike is afkomstig uit Torhout en is de kleindochter van oud-schepen Maurice Dedeyne. Ze heeft al meer dan 14 jaar horeca-ervaring op de teller staan en baatte onder meer broodjeszaak Too good to go in Veldegem uit. Bruno, die momenteel in Bredene woont, verbleef voordien vele jaren in Eernegem. Als beheerder van verschillende vzw’s weet hij ook waar de organisatorische klepel hangt.

Toen ze vernamen dat de bistro langs de Bruggestraat over te nemen stond, hebben ze niet lang getwijfeld. Bruno: “Je zou kunnen zeggen dat dit nog op mijn bucketlist stond: een eigen café. We weten dat er al wordt gezegd dat dit een motardcafé is, maar dat is zeker niet zo. Ik ben zelf lid van een motorclub, dus uiteraard hoop ik hier af en toe de kameraden te mogen ontvangen, maar iedereen is hier welkom.”

Sfeer creëren

“We willen er een echt sfeercafé van maken”, vult Maaike aan. “Ons terras is veilig afgesloten van de grote baan en we hebben een springkasteeltje, dus ouders met kinderen kunnen hier zeker ook terecht. Eten staat er niet op de kaart, wel zal ik op tijd en stond wel eens wat hapjes bereiden die we dan kunnen aanbieden”, klinkt het.

In veilige wateren

Zelf kennen we het Kattegat als de zeestraat tussen Zweden en Denemarken, maar waarom kozen ze die naam voor hun zaak? “Het Kattegat werd vroeger beschouwd een safe haven”, vertelt Maaike. “Zeevaarders op weg naar huis wisten dat ze, eenmaal door het Kattegat, in veilige wateren waren. Dat is wat we ook een beetje aan onze klanten willen meegeven: dat ze zich hier goed voelen”, besluit Maaike.

Muziek & Sfeercafé Kattegat in de Bruggestraat 320 is open van donderdag tot maandag. Op weekdagen vanaf 14 uur, zaterdag en zondag vanaf 10 uur. Meer info: 0472/32.20.68 (Maaike).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier