Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe starten met unieke ontbijten: “Ontbijt met streekproducten”

Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe bieden unieke ontbijtpakketten aan.© (Foto MD)
Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe bieden unieke ontbijtpakketten aan.© (Foto MD)
Redactie KW

De Komeere is het nieuwe project van Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe. Ze bieden unieke ontbijtpakketten aan met enkel streekeigen producten, aangevuld met eigen gemaakte lekkernijen. Op termijn willen ze ook koffie en taart aanbieden op hun unieke locatie in Haringe.

Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe zijn onlangs een nieuw avontuur gestart. “Het is iets dat we altijd al hebben willen doen”, steken Liesbeth en Brecht van wal. “Op weekend met familie of vrienden zorgt Liesbeth graag voor ontbijt. Ik ben een ochtendmens en wil op weekend mensen laten genieten van een lekkere start van de dag.”

“Daarnaast willen we ook iets doen met onze woning. We wonen in een mooie, groene en rustige omgeving, in het beschermd dorpsgezicht van Haringe. Ons huis dateert van 1634 en is een beschermde vakwerkwoning die enkele jaren geleden volledig gerenoveerd werd. Het biedt zoveel mogelijkheden om er iets mee te doen, maar we willen er geen vakantiewoning van maken.”

Unieke omgeving

“Op dit moment wordt de dorpskern van Haringe heraangelegd, alsook de toegang langs de kerk naar onze woning. Samen met deze werken willen we onze voortuin vernieuwen en voorzien we een kleine werkplaats voor Liesbeth met de nodige voorzieningen, zodat niet alles in onze privékeuken moet gemaakt worden. Samen met een groen terras voor onze woning, zorgt dit voor een ideale locatie om een pop-up koffiehuisje te starten gedurende de lente- en zomermaanden. We kunnen zo volgend jaar mensen enerzijds laten genieten van deze unieke omgeving en anderzijds van een heerlijk ontbijt, koffie, taart of streekbier. Ondertussen starten we met onze ontbijtpakketten op bestelling, deze kunnen afgehaald worden of aan huis geleverd.”

De Komeere is een leuk West-Vlaams woord dat bij ons concept past

Over de grens

“We werken voor de volle honderd procent met lokale en of eigen producten. We vonden alle ingrediënten binnen een straal van 20 kilometer rond Haringe, dus ook over de grens, in Noord-Frankrijk. Voor ons is dat amper enkele kilometers rijden. We vinden het ook belangrijk om een gluten- en lactosevrij ontbijt aan te bieden, daar is steeds meer vraag naar. We richten ons tot de vele vakantiehuizen in de regio. Mensen die op weekend komen, kunnen zo ook ‘smakelijk’ de streek leren kennen. Maar uiteraard kunnen streekgenoten evengoed bestellen.”

“Voor de naam moesten we niet ver zoeken. Het is een leuk West-Vlaams woord dat past bij ons concept. Ontbijten en koffie drinken is nu eenmaal dé gelegenheid waar mensen ‘komeren’. We hadden onlangs een leerrijke try-out om dan vanaf zaterdag 5 juni effectief te starten”, besluiten Liesbeth en Brecht. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier