Le Charbon wordt omgevormd tot Brasserie Ruislé: eenvoudig en betaalbaar tafelen

© (Foto RV)
Redactie KW

De zaak Le Charbon aan de Kasteelstraat, gesloten sinds maart 2020, is niet meer. In dat pand is vanaf nu Brasserie Ruislé gevestigd. De Brasserie wordt uitgebaat door Elise De Waele (23) en Glenn Van Bruwaene (51), de partner van Ilse Verniest, moeder van Elise.

Elise studeerde tot haar 18de hotelmanagement, dan twee jaar specialisatie butler en sommelier. Ze werkte haar stage af in de champagnestreek in Frankrijk, na drie jaar Erasmus hogeschool in Brussel.

Elise sleepte tijdens die periode heel wat prijzen in de wacht. Zo werd ze in 2018 Beste junior sommelier van België. Bakken ervaring verwierf ze door tewerkstelling in De Naelde in Kanegem, De Karmeliet, Hertog Jan en als sommelier in Londen.

Glenn Van Bruwaene is bakker en restaurateur van opleiding via Ter Groene Poorte. Hij baatte ruim 20 jaar een nachtcafé en een eet- en sfeercafé uit in Gistel. Daarna werkte hij als barman en kok.

Ideale opportuniteit

“Dit leek ons na samenspraak een ideale opportuniteit”, vertelt Elise. “Ik heb hier anderhalf jaar gewerkt in de bar in deze zaak. Initieel droomde ik wel van een eigen zaak in de champagnestreek maar deze kans konden we niet lagen liggen.”

“We willen de gewone mensen aanspreken met een ruim aanbod, eenvoudig en betaalbaar. Tafelen voor een democratische prijs. Met de naam Brasserie Ruislé kozen we voor eenvoud, ver van hoogdravende namen. Die naam bekt goed en ja, iedereen spreekt het uit, ook in het dialect, als Ruislé, niet Ruiselede.”

“De zaak moet toegankelijk zijn voor alle sectoren. Na een bezoekje van Glenn aan De Charbon, die het afgelopen jaar nog werkte via takeaway, borrelde de belangstelling steeds manifester op, tot eind mei de definitieve kans voor overname een feit was”, vertelt Elise.

“De zaak omvat de eigenlijke brasserie met gerechten als spaghetti, côte a l’os, eigenwijze aanbiedingen en speciale bereidingen van de eigen bakkerij. Met expliciet ‘suikervrij’ op de kaart. Tapas in de bar, ook vegetarisch, zowel binnen als buiten. Er wordt onder andere gewerkt met het Vlaams Ardennen varken van de varkenskwekerij van de zus van ma Ilse in Munkzwalm. Er zijn ook heel wat suggesties. Ook cocktails en mocktails staan op de kaart. Qua aanbod van wijnen mikken we op de middelmaat wat de prijs betreft”, zo klinkt het .

De opstart

Het weekend van 30 juli geldt als kennismaking met drank en tapas in de bar. Het weekend daarna, vanaf vrijdag 6 augustus, is de zaak in vol ornaat open, met de volledige keuzekaart.

Brasserie Ruislé is elke dag open behalve op woensdag en zaterdagnamiddag en is gevestigd in de Kasteelstraat 9. Info: www.brasserieruisle.be ; 0498 52 29 15 (Elise); 0475 81 32 10 (Glenn) (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise