Koppel verhuist Spaghetti Café van Asse naar Knokke: “Een eenvoudig product dat zo goed als iedereen lust”

Ben Denayer en Bettina Dujardin zorgen voor een eenvoudige spaghettibeleving in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Ben Denayer (57) en Bettina Dujardin (60) openden de deuren van Spaghetti Café Knokke in de Dumortierlaan. Tot voor kort runden ze nog hetzelfde concept in het Vlaams-Brabantse Asse. “We hadden hier al een tijdje een buitenverblijf en nu we ons er permanent vestigen is het handiger de zaak dicht bij huis te hebben.”

Wie graag een bordje spaghetti lust en dat bovendien aan een zeker voor Knokke democratische prijs, kan eens langsgaan bij Spaghetti Café Knokke in de Dumortierlaan 70. Het sympathieke, laagdrempelige eethuisje springt er uit in deze eerder mondaine omgeving.

Nachtleven

Spaghetti Café is het geesteskind van Ben Denayer en Bettina Dujardin. “Mijn start in de horeca dateert al van in 2001 toen ik in Asse een lounge/danscafé heb opgestart. In 2011 is mijn vrouw Bettina, die voordien werkte als stewardess, dan ook mee in de zaak gekomen”, legt Ben uit. “Maar met wat ouder te worden begon dat nachtleven toch wel zwaar door te wegen zodat we de zaak in 2016 hebben omgevormd tot Spaghetti Café. Ik wilde een eenvoudig, democratisch product dat zo goed als iedereen lust en dan is spaghetti de beste keuze.”

“We zorgen voor een echte beleving, met een mooi en warm interieur”

Het nieuwe concept in Asse was al vlug erg succesvol en ook de take-outmogelijkheid was populair. Maar toch besloot het koppel onlangs om de zaak te verhuizen naar Knokke. “Wij kwamen al vaak in Knokke omdat we hier een tweede verblijf hebben. En vooral ik wilde hier eigenlijk wel permanent komen wonen”, vertelt Bettina. “Het is dan natuurlijk wel handig als de zaak, ons werk dus, dichter bij huis is. Zo hebben we die keuze gemaakt.”

Truffelsaus

“De mensen die hier in de buurt werken, wonen of een tweede verblijf hebben, vonden al vlug de weg naar onze zaak”, vult Ben aan. “En er komen ook wel toeristen over de vloer. We zorgen voor een echte beleving, met een mooi en warm interieur en lekkere wijntjes voor bij de spaghetti. Alle sauzen worden in huis gemaakt. Uiteraard hebben we de klassieke bolognaise, maar ook ham en kaas, tomaat-basilicum-ricotta en eerder exotische variëteiten zoals Thaise curryroomsaus. De basisprijzen zijn erg democratisch, maar voor wie het wat meer mag zijn, kan bijvoorbeeld eens kiezen voor truffelsaus met Italiaanse ham of extra mediterraanse groenten.”

De uitbaters laten ook weten dat ze nog mensen zoeken om de zaak te versterken. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Ben op het nummer 0475 65 91 69 of via mail: bendenayer@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise