Kippenrestaurant Poule & Poulette kiest voor Brugge als tiende vestiging

Vlnr. Filip Van Hoecke, Frederik Goossens en Inne Vangeel. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Woensdagmiddag opende op het Simon Stevinplein in Brugge de tiende vestiging van Poule & Poulette. Je kunt er terecht voor Belgische klassiekers als kip met appelmoes en frietjes of vol au vent maar ook voor een Ceazar salade met kip of spicy chicken wings. Als er maar kip aan te pas komt…

Het Simon Stevinplein is in Brugge duidelijk de plaats bij uitstek waar vlotte en trendy foodconcepts een vestiging openen. Na een tijdje afwezigheid komt Pizza Hut er binnenkort terug en ook Ottomat Pizza, Hawaian Poke Bowls, Manhattan Burgers en Ellis Burgers zijn er al aanwezig. En nu is daar dus ook een vestiging van de kippenrestaurantketen Poule & Poulette bij gekomen. Poule & Poulette is het geesteskind van Frederik Goossens zijn echtgenote Inne Vangeel en hun vennoot Filip Van Hoecke. Het verhaal begon als een winkel voor kip en afgeleide producten in Brasschaat maar werd een goeie twee jaar later omgevormd tot een restaurant dat niet lang daarna verhuisde naar een locatie vlakbij het MAS op ’t Eilandje in Antwerpen.

“Om verder te kunnen uitbreiden zijn er drie investeerders bijgekomen en er kwamen restaurants bij in Leuven, in Gent, Mechelen, meerdere restaurants in het Brusselse en drie jaar geleden openden we onze eerst West-Vlaamse vestiging in Oostende”, zegt Frederik Goossens. “Brugge stond ook al een tijdje op onze radar en daarbij hadden we zelfs ook al enige tijd deze locatie op het Simon Stevinplein in het vizier.” Tot voor kort huisde in het ruime pand, dat ook lange tijd dienst deed als bankfiliaal, nog het op Vlaamse klassiekers – zoals balletjes in tomatensaus – gebaseerde restaurantconcept Odette. “Je herkent Poule & Poulette meteen aan het speelse, funky interieur met de cosy zitboxen: je eet er als de kippen op stok”, zegt zaakvoerder Frederik Goossens. “Poule & Poulette trekt de aandacht van al wie verlekkerd is op kip en dat in zowat al haar bereidingen. De heerlijk klassieke kip met frietjes en appelmoes of verwerkt in vol-au-vent maar ook in een ceasar salade, kipburger, kippenvleugels of butterfly chicken met tzatziki om te delen. Brugge is overigens de eerste vestiging waar we in het weekend met een ontbijt van start gaan.”

Meer informatie op www.poulepoulette.com

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content