Joppe (28) van Vianima lanceert opnieuw zomerbar in Veurne: “Bij mooi weer en een vol terras kunnen we openblijven tot 22 uur”

Joppe Degrave. © API
Anton Peene Reporter

Voor de vierde keer zal er een zomerbar zijn in het Vaubanpark. Joppe Degrave (28) van evenementenbureau Vianima zal zich hierover opnieuw ontfermen. De bar opent op 1 juni. Het wordt een feestelijke editie, want Vianima blaast vijf kaarsjes uit.

Joppe Degrave, in het dagelijks leven actief bij de jeugddienst van Koksijde, startte vijf jaar geleden met Vianima. Vianima is een samentrekking van het Italiaanse viaggio, wat reizen betekent en anima wat verwijst naar animatie. “De eerste activiteit was in juni 2019, een activiteit in onderaanneming met The Outsider Coast in Nieuwpoort”, herinnert de Adinkerkenaar zich. “We gaven toen een Island Trophy voor het leerkrachtenteam van de Sint-Pietersschool in Adinkerke. Doorheen de jaren groeiden we uit tot een heus teambuildingsbedrijf met een zomerbar in het Vaubanpark.”

Die zomerbar opent op 1 juni feestelijk de deuren. “Om 13 uur gaan we open. We voorzien het eerste uur een korting van 20 procent op de dranken. Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) komt ook langs. De Tacomigos uit Adinkerke zorgen voor een lekkere hap en dj Arthuro Maran, een Pannenaar en de alias van Arthur Maerten, zorgt ’s avonds voor de passende beats.”

Brouwerij ‘t Verzet

Verder blijft het concept van de zomerbar nagenoeg ongewijzigd. “Dit jaar serveren we onder meer alle bieren van brouwerij ’t Verzet uit Anzegem. De zomerbar zal in juni tijdens de weekends open zijn van 13 tot 19 uur. In juli en augustus is dat zeven op zeven van 13 tot 19 uur. Bij mooi weer en een volle terras kunnen we openblijven tot 22 uur. Bij slecht weer communiceren we steeds via social media of we al dan niet openen. We gaan ook nog even door in september, dan zijn we net als in juni weer uitsluitend in het weekend open. Op 15 september is er de afsluiter.”

Kajakken en suppen

Naast de bar kan je er ook weer terecht om te kajakken en te suppen. “Reserveren is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Je betaalt 15 euro per uur of 20 euro voor 2 uur waterpret”, geeft Joppe nog mee, die volop bezig is met de laatste voorbereidingen. “De voorbije week werkten we de pallettenmuur nog af en keken we voor de laatste inkleding. Sinds begin mei ben ik er dagelijks mee bezig en ook tijdens de zomer zal ik dagelijks passeren aan de bar. Er helpen enkele jobstudenten, maar ik blijf steeds stand-by.”

Info: www.vianima.be – 0498 75 96 19 – info@vianima.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier