Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

Kelly en Dimi, Luigi en Nordin en chef Steven Hinnekens. © SB
Peter Soete

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het beste van zichzelf.

“Maandagavond mochten de jonge chefs van Jong Keukengeweld zich presenteren op de apotheose-avond in het Museum van Schone Kunsten in Antwerpen”, vertelt Kelly Werbrouck.

“Dimi en ik waren zeer blij dat onze jonge sous-chefs onder leiding van chef Steven Hinnekens wilden deelnemen aan Jong Keukengeweld en we kijken al uit naar de jonge mensen die van hun gastronomische menu’s komen proeven voor 69 euro met waters en aangepaste wijnen inbegrepen. En op vrijdagavond zullen we ook uitpakken met een DJ en natuurlijk leuke reclame maken op onze sociale media. Als restaurant moet je zelf voor beleving zorgen met lekker eten én toffe activiteiten.”

Nordin Valcke (24 en al negen jaar in Le Nord) was een heel klein beetje nerveus in Antwerpen. “Als je van die monumentale trap afkomt, dan besef je toch dat dit iets speciaal is. Ik bereid liefst visgerechten maar mijn ‘signature dish’ is een vegetarisch hapje: humus van wortel en curry met een espuma van gerookte geitenkaas.”

Luigi Lefevre (28 en al tien jaar in Le Nord) had blijkbaar iets minder zenuwen in Antwerpen. “Ik kende heel wat deelnemers van Spermalie en van stageplaatsen. Ik hou zowel van vis- als vleesgerechten die aanleunen bij de nieuwste trends. Ik hou wel van een Aziatische touch. Als ik een signature dish mag nemen dan wordt dat de gelakte kalfszwezeriken met kokos, pinda en paksoi”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier