Jong Keukengeweld brengt jonge chef Emin Avdovic in de schijnwerpers bij restaurant Julien

Zaakvoerder Wim Rommens en chef Emin Avdovic. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Op dinsdag 10 september 2024 werd in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen het startschot gegeven voor de nieuwste editie van Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen. Dit evenement, dat jongeren op een toegankelijke manier laat kennismaken met Vlaams culinair talent, zet dit jaar 73 jonge chefs in de kijker. Een van hen is Emin Avdovic (34), de ambitieuze chef van restaurant Julien in Nieuwpoort.

Wim Rommens (48), zaakvoerder van Julien, vertelt enthousiast over het succes van hun deelname aan Jong Keukengeweld. “We hadden het geluk dat een mystery guest bij ons kwam eten en ons restaurant selecteerde. Voor Emin is dit een prachtige kans om zich verder te profileren in de culinaire wereld.”

“Jong Keukengeweld is een initiatief dat jonge mensen, tussen de 18 en 35 jaar, uitnodigt om tegen een toegankelijke prijs van een verfijnd menu te komen genieten,” legt Rommens uit. Voor 69 euro, inclusief dranken, krijgen jongeren een exclusief driegangenmenu voorgeschoteld.

Massaal veel aanmeldingen

De populariteit van het initiatief is duidelijk te merken. “Het reserveringssysteem leek wel een ‘Tomorrowland-effect’ te hebben. We hadden bij de lancering massaal veel aanmeldingen, veel meer dan verwacht. Mensen proberen zelfs via-via nog een tafel te bemachtigen,” lacht Rommens.

Het succes van Jong Keukengeweld laat zien dat jongeren wel degelijk interesse hebben in gastronomie, als het voor hen betaalbaar blijft. “We merken dat er veel enthousiasme is. Jongeren willen graag kennismaken met de culinaire wereld, maar de prijs is vaak een drempel. Het feit dat we dit nu op deze manier kunnen aanbieden, zorgt voor een mooie instroom van nieuwe klanten.”

“Het is ook goed voor Nieuwpoort, want zo leren meer mensen onze stad en haar gastronomische talenten kennen,” voegt hij toe.

Op de vraag hoe ze erin slagen om voor deze prijs een hoogstaand menu te serveren, geeft Rommens aan dat goede samenwerking met leveranciers essentieel is. “We werken samen met partners zoals Bru, die het water sponsoren, en we zoeken naar kwaliteitsvolle wijnen die we voordelig hebben kunnen aankopen.”

“Het is inderdaad geen grootverdiener, maar het is een uitstekende manier om ons restaurant en Emin’s talent in de schijnwerpers te zetten,” vertelt Rommens nuchter.

Chef met internationale allure

Emin Avdovic is geen onbekende in de culinaire wereld. De 34-jarige chef heeft zijn opleiding genoten aan de hotelschool van Koksijde en heeft zijn talent verder ontwikkeld in toprestaurants zoals Oud-Sluis van Sergio Herman, De Jane en de Kromme Watergang in Breskens.

Zelfs in Chicago bij het prestigieuze Alinea, ooit het zesde beste restaurant ter wereld, heeft hij zijn sporen verdiend. “Emin heeft een indrukwekkend parcours afgelegd,” vertelt Rommens trots. “Zijn internationale ervaring proef je echt terug in zijn gerechten. Dat maakt hem zo’n unieke chef voor ons restaurant. Zolang hij hier gelukkig is, ben ik ervan overtuigd dat we samen nog mooie dingen gaan realiseren.”

Restaurant Julien biedt tijdens Jong Keukengeweld een verfijnd menu aan, waarbij jonge gasten kunnen genieten van delicatessen zoals pieterman met prei, zoete aardappel en dashi, gevolgd door een hoofdgerecht van pladijs en coquilles met paddenstoelen en demi-glace. Het dessert, een combinatie van brownie, sabayon en sinaasappel, sluit de avond op een perfecte manier af. “Het is een menu waar we trots op zijn,” aldus Rommens.

Voor wie een culinaire avond wil beleven en de creaties van chef Emin Avdovic wil proeven, is Jong Keukengeweld een niet te missen kans. Restaurant Julien, gelegen aan het Marktplein 1 in Nieuwpoort, is te bereiken via +32 495 220 013 of per e-mail op info@julien-nieuwpoort.be. Meer informatie vind je op hun website www.julien-nieuwpoort.be.

(PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier