Jeffrey (28) is nieuwe uitbater van Bistro Uniek in Beernem: “Vlaamse klassiekers en foodsharing”

“Zeker het oudere publiek hecht veel belang aan een babbeltje”, vertelt Jeffrey Hurtekant. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Sinds 20 mei is Jeffrey Hurtekant (28) uit Oedelem de trotse uitbater van Bistro Uniek in Beernem. Voordien stond de zaak bekend als Bistro Birnu, maar behalve de naamswijziging plant de gloednieuwe uitbater weinig veranderingen. “We houden vast aan het werkende concept en hechten veel belang aan contact met onze klanten”, vertelt Jeffrey.

Al sinds zijn 16 jaar werkt Hurtekant in de horeca. Als student werkte hij bij Laurel & Hardy in Oostkamp en na zijn schooltijd ging hij er vast aan de slag. Later werkte hij ook nog bij L. E. S. S van the Hertog Jan Group, al keerde hij nadien terug naar Laurel & Hardy, waar hij verantwoordelijk werd voor de keuken. Een aantal maanden geleden kwam hij te weten dat Bistro Birnu een overnemer zocht, en dus besloot Hurtekant de sprong te wagen.

“Ik sta in de zaal omdat contact met klanten heel belangrijk is”

“Ik ben helemaal klaar voor mijn eigen zaak”, vertelt hij enthousiast. “Ik heb me goed geïnformeerd voordat ik begon, want elke zaak heeft zijn eigen identiteit. Vanaf het moment dat ik de sleutel had, zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de opening, die op 20 mei plaatsvond. We hebben weinig aan het concept en het interieur veranderd, maar we testten wel wat dingen uit en deden de grote kuis.” Hurtekant ging op zoek naar een team om de zaak te openen en vond dat voor een deel bij de mensen die er al aan de slag waren. “In het begin openen we op dezelfde uren als voorheen. Op die manier kunnen we de werking een beetje aftoetsen aan het publiek en beter leren samenwerken. Met een nieuw team is dat heel belangrijk. Maar ik zal in de zaal staan omdat het contact met de klanten heel belangrijk is. Zeker het oudere publiek hecht veel waarde aan een babbeltje”, vertelt de uitbater.

Sharinggerechten

Vroeger kon je in de zaak terecht voor ontbijt, maar dat kan in Bistro Uniek niet meer. “We openen wel om 9 uur, zoals vroeger, voor mensen die een kopje koffie willen drinken. ‘s Middags is er een lunchformule en na 3 juni openen we ook ‘s avonds. Dan zal onze kaart vooral bestaan uit Vlaamse klassiekers. Dat vullen we aan met een aantal sharinggerechten, daarmee mikken we ook op een jonger publiek. Bovendien volgen we de seizoenen, dat zorgt voor variatie. Zowel voor ons als voor de klanten”, lacht Hurtekant.

Meer informatie en reservaties via www.bistro-uniek.be of via het nummer 050 73 39 92.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier