“Je waant je op een terras in de Provence”: De Traagheid in Tielt gaat van restaurant naar zomerbar

Gilberte Watté hoopt dat het concept van zomerbar aanslaat: “Je waant je in de Provence.” © foto WME
Lien Depauw
Lien Depauw Medewerker KW

Wie deze zomer De Traagheid een bezoekje brengt, zal niet langer een restaurant binnenwandelen, maar wel een rasechte zomerbar. Met het nieuwe concept, dat zich onder andere focust op tapas, hoopt Gilberte Watté heel wat Tieltenaars over de vloer te krijgen.

Nog tot zaterdag 15 juni kan je in De Traagheid, gelegen in de Krommewalstraat in Tielt, terecht voor het klassieke concept met restaurant, boeken- en bloemenwinkel, tentoonstellingsruimte en filmzaal. “Daarna gaan we even met vakantie”, vertelt zaakvoerster Gilberte Watté (53), “om dan met de Tieltse Feesten een zomerbar met authentieke tapasbar te lanceren. Onze chef heeft tien jaar in Spanje gewoond en gewerkt, de ideale persoon dus voor dit concept.”

Van 10 tot 22 uur

Concreet maakt het restaurantgedeelte plaats voor een zomerbar, open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 22 uur. “’s Morgens kan je starten met koffie en een croissantje, in de namiddag schakelen we over op tapas en een lekker wijntje”, stelt Gilberte voor. “Onze wijnkaart is de afgelopen jaren helemaal op punt gezet. Het wordt allemaal heel laagdrempelig.”

De zomerbar is een test. “We kijken wat het geeft en willen het concept dan misschien doortrekken naar de winter. We hebben een heerlijk terras, waarbij je je in de Provence waant, maar net zo goed kan het in de winter leuk zijn om onze cinemazaal, of zelfs onze boeken- of bloemenwinkel gezellig te maken voor een tapasbar.”

“Ja, het is altijd een belevenis om naar De Traagheid te komen en dat willen we zo houden”

Eén belangrijke eigenschap wil Gilberte in De Traagheid behouden. “We werken met kwaliteitsproducten en zullen dat blijven doen. Maar de realiteit is dat die erg duur zijn. Als we nu een filet pur op het bord van onze klanten leggen, doen we daar geen winst op. Zo kan het helaas niet verder. We hopen dus dat dit nieuwe concept helemaal zal aanslaan.”

Belevenis

Daarnaast blijft De Traagheid zich ook toeleggen op feesten. “Dat is zelfs wat in opmars”, zegt Gilberte. “We kunnen echt alles aanbieden, van eten over bloemen tot zelfs de kledij.”

Afgelopen november vierde De Traagheid haar zesde verjaardag. “Ik doe het nog altijd met veel liefde. Hopelijk kan ik, nu onze bar naar een driedagensysteem gaat, ook wat meer tijd vrijmaken voor de bloemen. Die blijven mijn grote blijmaker. Het is tot nu toe allemaal heel mooi en goed geweest. Ja, het is altijd een belevenis om naar De Traagheid te komen en dat willen we zo houden.”

Info: www.detraagheid.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier