Jarren (30) en Sharon (26) nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare: “Meteen toegehapt”

Nieuwe uitbaters voor La Grande Place in Roeselare: Jarren Theeten en Sharon Roelandt. © SB
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare, nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”

Enkele maanden geleden gaven Koen Lingier en Marijke Vandewalle, zaakvoerders van La Grande Place, aan een punt te willen zetten achter hun actieve loopbaan. De horecazaak op de Grote Markt kwam te koop te staan.

Jarren Theeten en zijn vriendin Sharon Roelandt hapten onmiddellijk toe. “We zagen het krantenartikel en kwamen onmiddellijk kijken. We wisten meteen dat dit de goede keuze is. Een fantastische locatie, binnenkort zelfs nog beter wanneer het stadspersoneel haar intrek neemt in het nieuwe stadhuis. La Grande Place is een vaste waarde, een mooie en goed draaiende horecazaak.”

Paardensport

Jarren is afkomstig uit Menen, Sharon uit Aalst. Het koppel leerde elkaar kennen via de paardensport. Jarren was vroeger professioneel ruiter. “Vijf jaar lang runde ik ook mee een strandbar in Westende.”

Ook Sharon hielp er vaak mee en deed zo ook de nodige horeca-ervaring op. “Maar nu was het tijd voor iets anders. We zochten naar iets in de horeca, maar wilden daarbij ook rekening houden met ons 4-jarig zoontje Matthéo. La Grande Place is de ideale oplossing.”

Ideaal startmoment

De naam van de populaire zaak blijft behouden. Jarren en Sharon willen ook verder bouwen op de mooie basis die er al is. Koen draait nog even mee om het koppel tips te geven waar nodig.

Ook het personeel van voorheen blijft gewoon op post. “De zomervakantie wordt sowieso iets kalmer, maar dat vinden we niet zo erg. Dat is de ideale manier om in te lopen en te kijken wat er beter kan.” Eens alles volledig op punt staat, willen Jarren en Sharon ook enkele eigen accenten leggen.

“Zo spelen we met het idee om op vrijdag- en zaterdagavond een avondshift te doen met een uitgebreidere kaart en willen we ook het aanbod dranken aanbieden. Een mocktail bijvoorbeeld kan je hier nu nog niet krijgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier