Huis Van Wonterghem valt in de prijzen op Gault&Millau Catering Awards met eigen ontwikkeld softwareprogramma: “Mooie erkenning”

Huis Van Wonterghem kreeg de award voor ‘Innovative Catering Idea of the Year’. © BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Afgelopen maandag viel Huis Van Wonterghem tijdens het netwerkevenement van Gault&Millau in de prijzen. De jury van de Gault&Millau Catering Awards had namelijk oog voor het innovatieve softwareprogramma dat Van Wonterghem Catering aanstuurt en uniek is in zijn soort. Dit leverde het bedrijf de award op voor ‘Innovative Catering Idea of the Year’.

“Voor ons is deze award een mooie erkenning”, begint CEO Grégory Van Wonterghem, zoon en opvolger van Marc Van Wonterghem. “Het is een bekroning van onze gezamenlijke inspanningen en het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen. Toen vier jaar geleden grote feesten in zalen plotseling niet meer mogelijk waren, moesten we onszelf opnieuw uitvinden. Van Wonterghem Catering bestond al, maar richtte zich toen vooral op catering op verplaatsing. Toen ook dat vanwege de uitgevaardigde coronamaatregelen onmogelijk werd, hebben we met ons team gebrainstormd over hoe we mensen toch een leuke en gezellige ervaring konden bieden. Zo ontstond ons afhaalconcept, waarbij we catering aan huis aanbieden. In de beginperiode dat we dit concept aanboden, doken echter wat kinderziektes op. Vanuit deze problemen ontwikkelden we een uniek softwareprogramma, dat nu de basis vormt voor al onze andere software die we gebruiken om een geslaagd feest te laten plaatsvinden. Bij Van Wonterghem weten we echter hoe belangrijk het is om van elke gelegenheid een feest te maken. Al meer dan 80 jaar staan wij dan ook als familiebedrijf garant voor een persoonlijke aanpak met oog voor detail en kwaliteit.”

Unieke QR-code

Zodra een bestelling bij Huis Van Wonterghem binnenkomt, gaat het programma automatisch aan de slag. Naast het bestellen van de benodigde ingrediënten, zorgt het systeem er eveneens voor dat het volledige menu wordt samengesteld, het beschikbare personeel op tijd wordt verwittigd welke dag ze dienen aanwezig te zijn en daarnaast wordt elke bestelling voorzien van een unieke QR-code. Deze QR-code biedt de klant vervolgens toegang tot de gerechtenfiche met instructies voor verdere bereiding en afwerking.

“Gault & Millau ontdekte ons softwareprogramma tijdens een presentatiemoment, dat we organiseerden voor cateraars in Huis Van Wonterghem”, vervolgt Grégory. “Onder de aanwezigen was – zonder dat wij het wisten – een recensent van Gault&Millau. Hij woonde net als de andere cateraars, die uit zowel België als Nederland kwamen, onze uiteenzetting bij. Onze innovatieve digitalisatie binnen het bedrijf was hem duidelijk niet ontgaan. Volgens Gault&Millau kent ons systeem voor afhaalcatering, dat we samen met onze IT’er Bert Seurynck hebben ontwikkeld, zijn gelijke niet. Ze benadrukten vooral het gebruiksgemak, waarmee klanten volledig à la carte hun menu online kunnen samenstellen, uit een brede keuze aan huisgemaakte culinaire gerechten. Commercialisatie van het programma is echter moeilijk, gezien het volledig op de eigen noden van Huis Van Wonterghem is geschreven.”

Pioniersrol

Van Wonterghem Catering ziet ook steeds vaker corporate klanten met kortere deadlines. “Het is voor ons essentieel om snel te kunnen schakelen, en dankzij dit innovatieve softwareprogramma kunnen we dat nu zonder problemen. Ook de transparantie van het proces achter de schermen heeft de jury overtuigd dat Van Wonterghem Catering hierin een pioniersrol speelt. Ze waren vooral onder de indruk van hoe gepersonaliseerd en klantgericht alles is opgezet.”

De Gault&Millau Catering Awards werden maandagavond uitgereikt in Maison de la Poste in Brussel. Met deze awards wil de uitgever collectieve keukens en eventcateraars belonen die zich onderscheiden binnen hun vakgebied. Van Wonterghem Catering, dat twintig koks en een tiental logistieke medewerkers tewerkstelt, beleeft vooral drukke tijden tijdens de eindejaarsperiode. Het hele jaar door is Van Wonterghem Catering actief in diverse partnerlocaties zoals Kasteel het Blauwhuis of het Bierkasteel van Brouwerij Vanhonsebrouck. Vanaf november tot na de eindejaarsfeesten kan je dan terug beroep doen op hun inventieve afhaalcatering. Ook met Pasen en Moederdag kan men op hen rekenen. In de zomermaanden bieden ze bovendien BBQ-boxen aan.

Meer informatie is te vinden op www.vanwonterghemcatering.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier