Horecazaak maakt conceptstore ‘Atelier VO2 Max’ in Knokke compleet: “Principe zoals je het vaak in Parijs ziet”

De conceptstore straalt tegelijk exclusiviteit én gezelligheid uit. © MM
Redactie KW

Knokke-Heist op de kaart zetten met een verrassend nieuw concept waar retail, business, charmeren en genieten in balans zijn. Met dát idee startte Filip De Baets vorige zomer met ‘Atelier VO2 Max’ op de hoek van de Lippenslaan en de Smedenstraat. Nu komt daar een horecazaak bij waar je zowel kan ontbijten als genieten van een glaasje champagne met een hapje. “Op die manier willen we de drempel om het atelier binnen te stappen verlagen.”

Het is ondertussen een jaar geleden dat Atelier VO2 Max de deuren opende in Knokke. Het concept in één woord uitleggen is geen optie. Om het principe écht te begrijpen moet je het atelier zelf binnenstappen. Daar kom je van de ene ruimte in de andere terecht waar zowel kunstenaars als grote bedrijven in diverse ruimtes hun ding kunnen en mogen doen. Steevast tijdelijk en zo verandert de setting van Atelier VO2 Max op regelmatige basis. Er wordt steeds gestart met contracten van twee maanden, maar na overleg kan dat telkens verlengd worden. Toegegeven: de conceptstore straalt tegelijk exclusiviteit én gezelligheid uit.

Eerste gasten

“Zowel artiesten als grote bedrijven en modemerken zoals Nike stellen hier hun creaties voor”, legt zaakvoerder Filip De Baets uit. “Indien gewenst voorzien wij de volledige ondersteuning zoals catering. Maar evengoed beschikken we over een luxueuze vergaderzaal of kan je hier aan co-working doen.”

Een wandeling door het atelier is — zo ervaren we zelf — een beleving op zich. Werkelijk alles wat je ziet is te koop. Op de ene hoek staat een BMW uit 1957, terwijl ernaast exclusieve schoenen van Nike staan te blinken. Of een prototype van een vliegtuig. Je komt bijna ogen te kort.

En daar komt nu dus een horecazaak bij. Vrijdag ontving Filip de eerste gasten. Je kan er ‘s ochtends zowel ontbijten als genieten van een koffie. Later op de dag komen daar diverse lekkernijen zoals gebak en champagnes en wijnen van Lallier-Campari bij. “Het was eigenlijk de bedoeling om de horecazaak al vanaf het begin van het atelier te openen, maar door omstandigheden lukte dat niet”, duidt De Baets. “We merkten het voorbije jaar wel dat er bij veel mensen een soort drempel was om binnen te stappen. Ze denken ‘dat zal toch niet voor ons zijn’, terwijl we vrij en gratis toegankelijk zijn voor iedereen.”

Iedereen is welkom

Aan die drempelvrees wil Filip iets veranderen en daar kan de horecazaak volgens hem zeker helpen. “Het concept is op zich eenvoudig. Het is zoals je wel vaker in Parijs ziet. Een lekkere koffie met een croissant of pistolet met beleg aangevuld met yoghurt, granola en vers fruit. En dat allemaal van zéér goede kwaliteit. In de zomermaanden kunnen we het gedeelte vooraan volledig openstellen zodat je binnen, maar tegelijk buiten zit. Iedereen is welkom. Op termijn willen we ook nog een lunch aanbieden”, besluit Filip. (MM)

Atelier VO2 Max is elke dag – behalve maandag en dinsdag – open. Van 8.30 uur tot 10.30 uur kun je genieten van een heerlijk ontbijt. Van 10.30 uur tot 17.30 uur worden de champagnes en wijnen ontkurkt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier