Horecafamilie Dendooven neemt brasserie Souffleur over: “Eerbetoon aan grootmoeder Julia”

Het team staat te popelen om Julia's te openen.© (Foto Davy Coghe)
Het team staat te popelen om Julia's te openen.© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De familie Dendooven, bekend van Ter Doest in Lissewege en Njord in Zeebrugge, neemt de uitbating van brasserie Souffleur in de Vlamingstraat over. “In september heropenen we de zaak als Julia’s, een ode aan onze grootmoeder”, zegt David Dendooven.

Vanaf september, ten laatste oktober, kun je tegenover de stadsschouwburg in de Vlamingstraat terecht bij Julia’s Brugge. Het is de nieuwe naam, met bijhorende vernieuwd concept, die de familie Dendooven geeft aan de overgenomen brasserie Souffleur. Sinds de start van Hof Ter Doest in 1960 is de familie Dendooven een naam als een klok in de horeca in Brugge en omstreken. Het restaurant in Lissewege werd uitgebreid met gastenverblijven, in 2012 nam de familie het restaurant Vijfwege in Vlissegem bij De Haan over en in 2018 werd restaurant Njord op de bovenste verdieping van het cruisegebouw in Zeebrugge opgericht. Met de overname van brasserie Souffleur is de ondernemende familie nu voor het eerst ook in de Brugse binnenstad actief.

“Restaurant Vijfwege in Vlissegem vormden we eerder al om tot Julia’s Vlissegem. Julia is een verwijzing naar mijn grootmoeder Julia Aernout die in 1960 mee aan de wieg stond van Hof ter Doest. Ze woonde ook op de hoeve en maakte de zaak met mijn ouders mee groot. Julia overleed al in 1973 maar haar wilskracht, enthousiasme, en respect voor kwaliteitsproducten van eigen bodem staat nog altijd symbool voor waar wij vandaag als familie in de horeca voor staan”, vertelt David Dendooven.

“Dus nu komt er ook een Julia’s in de Vlaminstraat in Brugge. De zaak wordt grondig verbouwd en zal ingericht worden in de stijl van de jaren 20 van vorige eeuw. We gaan voor een warme, gastvrije, gezellige sfeer. Bedoeling is om in september klaar te zijn voor de opening. We zullen een mooie grill in de zaak installeren en op de kaart vind je dus zeker een mooi stuk vlees terug – daarvoor zijn we immers al jarenlang bekend – en heel wat oerklassieke Vlaamse gerechten zoals zeetong, diverse palingbereidingen, vol-au-vent, stoofvlees en mergpijpjes”, besluit David.

Volg alle info over Julia’s Brugge via www.facebook.com/juliasbrugge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier