Hof ter Daele in Beauvoorde breidt deze zomer op unieke manier uit: welkom in de strandbar… op 12 kilometer van zee

Een paadje tussen de dieren leidt je naar de houten ‘strandhut’, waar 50.000 kilogram zand voor ligt. “Ik bouwde die vorige week op twee dagen tijd, samen met een viertal vrienden”, zegt Didier. © WVH
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

De origineelste strandbar van de hele provincie? Die vind je deze zomer in… het landelijke Beauvoorde. Didier Willems (37) bouwde eigenhandig een ‘strandhut’ op zijn Hof ter Daele en liet daarvoor ook drie vrachtwagens vol zand aanvoeren. Hij plant er de komende maanden onder meer een lingeriedefilé, toont de EK-matchen van de Rode Duivels op groot scherm en verwelkomt ook tal van dj’s en bands.

Hof ter Daele staat al jarenlang bekend als ideale fietsstop, kindvriendelijke feestlocatie of landelijk gelegen vakantiewoning. Met een groot buitenterras en een speelschuur vol stro valt er op zich al voldoende te beleven voor jong en oud. Toch vond Didier Willems het in zijn derde zomer als nieuwe eigenaar nodig om, naar eigen zeggen, “eens zot te doen”. Nóg eens, want vorig jaar pakte hij al uit met het ‘Hof ter Daele-weekend’, om de 45ste verjaardag van de zaak te vieren.

“Toen haalde ik Willy Sommers naar hier voor dat jubileum, maar nu wou ik het wat kleinschaliger aanpakken. Alhoewel…”, krabt hij zich in het haar. Dat ene weekend – van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni – oogt inderdaad minder groots, met een algemene quiz op vrijdag, de kindernamiddag en de EK-match op zaterdag en de rondrit met oude tractoren, het beenhamfestijn en een optreden van Z-Curse op zondag. Maar in plaats van één weekend duren de festiviteiten nu wel een hele zomer lang. Daarbij speelt Didier al zijn persoonlijke troeven uit, als veelzijdige rasondernemer.

Eerbetoon

“Tijdens de coronajaren baatte ik een zomerbar uit in Alveringem, waar toen ook het Outlander Festival plaatsvond”, vertelt hij. “Ik ben slager van opleiding, maar ik ging toen ook bijklussen in de bouw, omdat ik op dat moment geen inkomsten kon halen uit mijn traiteurzaak. Nog eerder zette ik vijf jaar lang mijn schouders onder de ‘Trekkertrek’ in Beauvoorde, als een van de organiserende Plantrekkers. Toen ik mijn beste vriend onderweg naar zijn laatste bestraling vertelde dat ik alweer met kriebels zat om iets op poten te zetten, reageerde hij: ‘Gewoon doen’.” En zo zal het geschieden, als eerbetoon aan hem.

“We openen de strandbar met een lingeriedefilé en onze ‘Table d’Amis’”

“Op die Trekkertrek groeide From the left to the right van dj F.R.A.N.K. uit tot ons lijflied. Het was mijn oudste dochter Lilly (10) die opperde om hem eens naar hier te halen, voor een beachparty. Dit plande ik in op donderdag 29 augustus, als breek-de-week-afsluit-van-de-zomer. Ook op vrijdag 19 juli is er zo’n beachparty, met dj Jan Vervloet van Fiocco, om het zomerverlof van velen in te zetten. Maar als ik dan toch zo veel zand laat aanvoeren, dan kan ik er maar beter de hele zomer gebruik van maken. De hele ‘Belgische zomer’ weliswaar, dus maakte ook een uit de kluiten gewassen strandhut al vlug deel uit van de plannen, op een stuk grond achter het restaurant”, leidt Didier ons rond in zijn gedachtegang. “De rest van het programma was snel gevuld, dankzij mijn connecties met veel lokale bands en ondernemers.”

Optredens en meer

Ook de andere EK-wedstrijden van de Rode Duivels zullen hier op groot scherm te volgen zijn, met de voetjes in het zand. Op zaterdag 13 juli treden De Marcello’s op, op vrijdag 26 juli is Kartje Kilo aan de beurt, op zondag 4 augustus bezetten Die Fröhliche Trappisten de strandbar en een week later staan Allie and The Roosters nog geprogrammeerd.

“Maar eerst herhalen we onze ‘Table d’Amis’, in samenwerking met Lisa Veramme, wat met Valentijn twee koppels opleverde. Volgens dit concept krijgen singles per gang van het menu ook een andere gesprekspartner voorgeschoteld. Op donderdag 13 juni zijn de min-veertigjarigen welkom; een week later zijn de plus-veertigjarigen aan de beurt. Op vrijdag 14 juni openen we de strandbar met een lingeriedefilé, waarbij iedereen een kortingsbon krijgt om de geshowde stukken te shoppen bij Au Printemps in Koksijde”, overloopt Didier zijn kalender.

Het volledige programma vind je op www.hofterdaele.be.