Door de stijgende prijzen wordt het voor grote gezinnen moeilijk om nog op restaurant te kunnen gaan aan de kust. Daar willen kok Christof De Pelsmaeker en zijn vennoot Mehmet Haxhijaj verandering in brengen. “Bij ons kun je à volonté eten voor maar 35 euro.”
Christof De Pelsmaeker (37) zwaaide af aan de hotelschool van Oostende en deed zijn eerste horeca-ervaring op bij restaurant Splendid in De Panne. “Ik stond er in de keuken, maar werd ook betrokken bij het papierwerk. Zo ontstond het businessplan voor mijn eigen zaak”, vertelt hij. Bij zijn jeugdvriend Mehmet Haxhijaj (36) vond hij de steun om dat plan in slechts een paar maanden tot uitvoering te brengen, in een pand waar voorheen een bakkerij was ondergebracht. De naam blijft behouden: The Kok’s.
Wekker
“Wij hebben allebei een gezin en stelden zelf vast dat je tegenwoordig een pak geld moet neertellen om met zijn allen op restaurant te gaan. Hier kun je evenwel voor 35 euro per persoon soep met brood, huisbereide gerechten en verse groenten verkrijgen. Denk daarbij aan de traditionele Vlaamse keuken: mosselen, tongrolletjes, stoofvlees, ribbetjes… All you can eat, gedurende anderhalf uur. Daarna gaat je wekker af, maar kun je desgewenst nog wat extra tijd bijkopen”, legt Christof zijn formule uit.
Zelfbediening
Tegelijk wordt er natuurlijk op sommige vlakken bespaard, om dit unieke concept mogelijk te maken. “Wij drukken vooral de personeelskosten, met selfservice aan het buffet. Alleen de drank is niet in de formuleprijs inbegrepen en wordt aan tafel gebracht. Bovendien rekenen we met prijzen voor grote hoeveelheden zoals in een grootkeuken, met zo’n vijftig couverts per service”, verklaart Mehmet.
“Christof vult alles continu aan volgens de behoefte en op drukke momenten zal ik bijspringen in de keuken. Is er echter een rustige dag en hebben we overschotten, dan bieden we die tegen een lage prijs aan via de Too Good To Go-app”, klinkt het nog.
Je vindt The Kok’s in de Koninklijke Baan 130.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier