Grootste Belchicken van het land ligt voortaan in Roeselare

© (Foto Stefaan Beel)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Vrijdag opent Belchicken, de fastfoodketen gespecialiseerd in gefrituurde kipgerechten, de deuren in het pand op het einde van de Ooststraat waar vroeger modeketen Esprit huisde. “Het is ons veertigste restaurant en onmiddellijk het grootste van het land”, aldus bezieler Ismail Yuruk.

De Belgische keten Belchicken liet eind vorig jaar zijn oog vallen op het pand waar vroeger modeketen Esprit huisde, vlak op het einde van de drukke winkel-en shoppingstraat. “Een ideale locatie. Vlakbij vele Roeselaarse scholen, de bioscoop en het station. Hier in Roeselare is er echt veel potentieel”, meent Ismail Yuruk. De Oost-Vlaamse zakenman startte in 2013 een eerste restaurant van Belchicken op. Daarna ging het enorm snel. De fastfoodketen heeft inmiddels restaurants in zowel België, Frankrijk als Duitsland. “Het restaurant in Roeselare is onze veertigste zaak. Het wordt tevens onze grootste van het land. Hier is plaats voor zo’n honderdzestig klanten.”

Wie de zaak in Roeselare binnenwandelt merkt onmiddellijk wel hoe groot het pand wel is. Belchicken had aanvankelijk de intentie om reeds vroeger de deuren te openen, maar door problemen met de elektriciteit was het nog even wachten vooraleer de zaak open kon. Nu staat alles klaar om vrijdag de deuren te openen. Vooraan komen nog enkele kiosken waar klanten hun maaltijden kunnen bestellen. Klanten kunnen iets drinken in een eerste gedeelte van het Belcafé of kunnen onmiddellijk kiezen om te smullen van onder andere kippenburgers, wraps, salades of nuggets. “We bieden ook desserts aan en het is de bedoeling om vanaf juli ook te starten met ontbijtjes.”

In een tweede gedeelte van de gloednieuwe zaak is er opnieuw een gedeelte van het Belcafé. “Maar ook de kinderen hebben we niet vergeten. Zij kunnen zich volop uitleven in de kidscorner.” Belchicken Roeselare zal aanvankelijk elke dag open zijn. In de zaak zullen er op kalme momenten zes mensen werken, maar tijdens de piekuren zal dit aantal oplopen tot meer dan tien. “We hopen een mix van klanten naar hier te lokken al denken we dat vooral studenten de weg zullen vinden naar onze zaak.” Belchicken zal samenwerken met Deliveroo, bestellen kan ook via de Belchicken app.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier