Groen licht voor bouw nieuwe McDonald’s in Menen: “Geen enkel beroep ingediend”

Zo zou de nieuwe vestiging eruit moeten zien. © gf
Redactie KW

Goed nieuws voor de liefhebbers van een Big Mac. McDonald’s heeft zijn definitieve omgevingsvergunning voor de bouw van een restaurant op de Tybersite beet. Het Openbaar onderzoek werd eind september afgerond, niemand diende beroep in.

Menenaars die snakken naar een snack van McDonald’s die kunnen nu écht beginnen uitkijken om hun tanden in een van hun befaamde burgers te zetten. Dat de fastfoodgigant plannen had om een restaurant neer te poten op de Tybersite langs de Ieperstraat in Menen raakten in juni al bekend, in september was er ook de vergunning.

Nu komt de komst van een McDonald’s op die site nog wat dichterbij. De periode van het openbaar onderzoek is afgerond en er werd geen enkel beroep ingediend tegen de door de stad Menen afgeleverde omgevingsvergunning. “We kunnen inderdaad het goede nieuws bevestigen: de vergunning is definitief”, glundert Florent Baudewyns van McDonald’s Belgium.

Nog geen exacte datum

Over de exacte timing kan Baudewyns voorlopig nog weinig prijsgeven. “We bekijken nu samen met onze partners en aannemers de planning voor de bouwwerken. Het is nu nog veel te vroeg om over een precieze timing te kunnen spreken”, geeft hij mee.

Het type restaurant werd wel al uit de doeken gedaan. “Vergelijkbaar met het restaurant met Drive-Thru en terras dat we in mei in Ingelmunster openden”, aldus Baudewyns. Er zal plaats zijn voor 88 personen en aan het restaurant komen 34 parkeerplaatsen. “Dankzij de opening van deze McDonald’s creëren we minstens 40 lokale jobs.”

Concurrentie voor lokale frituren

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Big Mac, maar ook bij de stad zullen ze het graag horen. De Tybersite is al langer een doorn in het oog van de Menenaar, die de stad de leegstand verwijt – al staat ze enkel in voor het afleveren van de vergunning. De kritiek dat dit concurrentie is voor frituren wuift schepen Mieke Syssauw (Team 8930) alvast weg. “Dit is iets helemaal anders. Wie naar een frituur gaat, kiest daar bewust voor. Bij McDonald’s ga je voor een andere beleving.”

Wel is ze ervan overtuigd dat het een boost kan betekenen voor de omgeving. “Dit is alvast belangrijk nieuws voor de verdere ontwikkeling”, weet schepen Mieke Syssauw (Voor 8930).

Ook supermarktketen Jumbo opent volgend jaar een vestiging op de site. Daarmee komen alleszins twee internationale spelers er zich settelen. Zabra Real Estate Group wil nog niks bevestigen. Namen als Zeb, DuponZoo én een fitness zouden ook al bevestigd hebben.

(JD)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier