Acht maanden lang verbouwden Andres Dumoulin (26) en Melanie Pattou (25) een voormalig boerderijgebouw langs de Iepersestraat tot een modern grillrestaurant. Het koppel telt nu volop af naar zondag. Dan openen ze er de deuren van ‘Fermoed’. “Een leuk concept op een unieke locatie.”
Ondanks hun jonge leeftijd hebben Andres Dumoulin en Melanie Pattou al serieus wat horeca-ervaring. De voorbije jaren waren ze beiden aan de slag in Gust’Eaux in Kuurne. “Maar onze grote droom was een eigen restaurant.” Die droom wil het koppel nu verwezenlijken langs de Iepersestraat in Moorslede. Andres en Melanie lieten hun ogen vallen op een voormalige hoeve waar vroeger ook nog een cafétje voor de duivenmelkers in ondergebracht werd. Het koppel woont inmiddels al eventjes in de woning, de voorbije maanden werd één van de twee stalvleugels onder handen genomen. “Het regenweer maakte het er niet gemakkelijker op. We mikten erop om in mei de deuren van ons restaurant te openen en dat zal nog lukken. We kijken er naar uit om ons leuk concept op deze leuke locatie te lanceren”, aldus Andres.
Open keuken
Het hoevegebouw onderging de voormalige maanden een metamorfose. In het restaurant, waar plaats is voor een zeventigtal personen, valt onmiddellijk de centrale bar op. Kok Andres werkt vanaf zondag vanuit een open keuken, gastvrouw Melanie verwelkomt de gasten en staat in voor de bediening. Verschillende grote ramen zorgen voor veel lichtinval. Vanuit het restaurant kijkt men binnenkort uit op een grote grasvlakte. “Hopelijk wordt het weer snel wat beter zodat onze gasten ook volop kunnen genieten op het terras, waar ook plaats is voor een zeventigtal mensen”, zegt Melanie.
Cote à l’os
Ondertussen staat ook de menukaart van chefkok Andres helemaal op punt. “Ons paradepaardje zijn onze cote à l’ossen, maar met Fermoed proberen we ook uit te pakken met verrassende zijgerechtjes en tapas. We zetten ook in op vis. Zo zal men op onze kaart ook visgerechten om te delen vinden. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan een griet van anderhalve kilogram.” Voor de kinderen is er een kindermenu en ook de vegetariërs zijn Andres en Melanie niet vergeten. Op weekdagen is er telkens een lunch.
Meer informatie is te vinden via de website www.fermoed.be of te verkrijgen via 0469 42 90 85.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier