Gregory en Sarah nemen café De Kroon over

Nieuwe uitbaters Sarah Desloovere en Gregory Bekaert voor hun zaak. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Gregory Bekaert en Sarah De Sloovere hebben op donderdag 8 juli café De Kroon in Dadizele heropend, een van de meest authentieke volkscafés in de streek. Dat volkse karakter, met veel ‘leute’, willen ze vooral behouden.

Een oude stoof, een houten toog, een piano…: De Kroon ademt de volkse sfeer en is een vaste waarde in de Pompeschittersgemeente. Uitbaters Rita Feys en Jackie Mestdagh moesten dan ook niet lang wachten op overnemers, toen ze lieten weten dat ze met pensioen wilden gaan. Gregory Bekaert en zijn vrouw Sarah De Sloovere waren er gauw bij.

Gregory woont al een paar jaar in Wevelgem, maar voelt zich nog altijd een rasechte Dadizelenaar. “Mijn broer Robby heeft dit café twintig jaar geleden uitgebaat. Ik kwam hier toen vaak over de vloer en voelde me meteen thuis, onder meer door het gezellige interieur”, zegt hij. “Dit voelt dan ook een beetje als thuiskomen.”

Hoewel Gregory de voorbije weken stond te popelen om het café te heropenen, is het zijn vrouw Sarah die al lang droomt van een eigen café. “Ik werkte als medisch secretaresse in een ziekenhuis, maar vond het tijd voor een nieuwe carrière”, zegt ze.

De twee hadden al een cursus horeca gevolgd, en toen ze vernamen dat De Kroon over te nemen was, hebben ze snel beslist. “We zijn eens komen kijken en waren verrast te zien hoe het volkse karakter van vroeger is gebleven. We wisten al snel dat we hier een café wilden beginnen.”

Verenigingen welkom

Inmiddels is er wat nieuwe apparatuur geïnstalleerd, maar het karakter van De Kroon blijft behouden. “Nu de grootste corona-ellende achter de rug lijkt, is het voor ons het ideale moment om onze zaak te openen. Het is nu dat we extra in de horeca moeten geloven. Een pint gaan drinken zal altijd blijven bestaan. Wij willen die pint aanbieden in een sfeervol kader.”

De Kroon moet ook de komende jaren een echt volkscafé zijn, waar Jan en alleman aan de toog geniet van een pint bij een gezellige babbel. Een kleine honger kan gestild worden met een bordje tapas of een croque monsieur. “Maar vooral die volkse ‘leute’ van weleer willen we behouden.” Het koppel hoopt dat verenigingen gebruikmaken van de faciliteiten en De Kroon als uitvalsbasis gaan nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier