Goedele is dankzij haar brokkelburger de nieuwe smaakambassadeur van Roeselare

Goedele Baekelandt mag zich de nieuwe Smaakmaker van Roeselare noemen. DItmaal draaide alles rond groentjes. (foto SB)
Redactie KW

Goedele Baekelandt mag zich een jaar lang de nieuwe smaakambassadeur van Roeselare noemen. Met haar ‘Roeselaarse brokkelburger met ajuinpuree en champignonpeperroomsaus’ haalde ze het zaterdag in de Keuken van Roeselare van vier andere hobbykoks.

 

Goedele Baekelandt mag zich een jaar lang de nieuwe smaakambassadeur van Roeselare noemen. Met haar ‘Roeselaarse brokkelburger met ajuinpuree en champignonpeperroomsaus’ haalde ze het zaterdag in de Keuken van Roeselare van vier andere hobbykoks.

“Ook het grote publiek zal straks kunnen proeven van het gerecht van Goedele”

 

De wedstrijd is een vaste waarde binnen de Week van de Smaak en wordt georganiseerd door Stad Roeselare en vzw Centrum en Shopping. Steevast worden lokaal talent en streekproducten in de kijker gezet. Griet Craeymeersch, Julie Boucherie, Marie Vanden Berghe, Jelle Vandendriessche en Goedele Baekelandt schopten het tot in de finale en mochten zaterdag hun gerechten in de Keuken van Roeselare op de Munt klaarmaken en serveren aan de jury.

 

Creativiteit en lokale producten

Die jury, onder leiding van burgemeester Kris Declercq, beoordeelde de gerechten op creativiteit, gebruik van lokale producten, presentatie en smaak. De eerste plaats was voor de Roeselaarse brokkelburger met ajuinpuree en champignonpeperroomsaus van Goedele Baekelandt. Zij ontving de titel van Smaakmaker #VANRSL 2025, een gepersonaliseerde keukenschort en trofee, en cadeaubonnen ter waarde van 500 euro. Ook de andere finalisten gingen niet met lege handen naar huis: zij krijgen een Smaakmaker-schort en een Roeselare Kadobon.

 

Het winnende recept van Goedele is straks te lezen in het Stadsmagazine en zal ook te proeven zijn voor het grote publiek via samenwerking met lokale handelaars, horeca en grote stadsevenementen, zoals de nieuwjaarsreceptie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise