Genomineerden Horeca Awards in Roeselare zijn bekend, stemmen kan vanaf woensdag 1 mei
Voor de vijfde keer worden de Roeselaarse Horeca Awards uitgereikt. Een neutrale niet-Roeselaarse professionele jury bezoekt de genomineerde zaken en het groot publiek kan vanaf 1 mei online stemmen op elk van de zes categorieën.
De Horeca Awards is een tweejaarlijks gebeuren en een initiatief van het Horecaplatform met steun van de stad Roeselare en is uniek in West-Vlaanderen. Op woensdag 29 mei zakken zo’n 250 horecaprofessionals af naar Trax voor de uitreiking van zes awards in evenveel categorieën.
“De horeca is een van de sterkhouders van onze stad”, zegt burgemeester Kris Declercq. “Met onze 236 zaken hebben we een mooie diversiteit en nog steeds veel starters maar er is nog plaats voor een nog hipper en innovatiever aanbod.”
Zes categorieën
“We zijn blij dat we als stadsbestuur de mensen in de Roeselaarse horecazaken wat kunnen ontzorgen. Tijdens de coronaperiode hebben we hen meteen fel ondersteund en daar gaan we gewoon mee verder. Zo blijft de terrassentax afgeschaft.”
“De resultaten van ons horecaplan worden nu zichtbaar met onder andere Roeselare Trakteert, de horecakaart die we lanceren op de Horeca Awards en binnenkort ook een label voor kindvriendelijke horecazaken. Daarnaast krijgen dertig Roeselaarse zaken de kans om in te tekenen in een coaching traject om sterker te worden in domeinen als sociale media”, aldus nog Kris Declercq.
“Zo’n vierhonderd stadsgenoten lieten van zich horen en stelden ons hun favoriete horecazaak voor”, vertelt diensthoofd economie Bart Verstraete. “Daaruit hebben we over zes categorieën de genomineerden gekozen. Voor ‘restaurant’ zijn dat Mania K Café, Alto, Gastro Henri, Besjamel, Restobar Verne, Sint-Blasius, Ter Bos, Zaag en Zeef en Anurak Thai. Voor ‘tea-room/brasserie’ zijn Bar Julien, Subliem, Camillus, Zoete Wever en San Marco genomineerd.”
“D’Oude Glorie, Moustache, Mojo, Vagant, Romen, Café Breda, D’Armoe en Bistro Botanique zijn de geselecteerde ‘cafés’ en Poater, Flandrien, Djings, Derry’s en Snack RSL dingen naar de nominatie ‘frituur’. Voor ‘logies’ zijn R&Breakfast, Mercure, Bonte Os, Parkhotel en Aquabello genomineerd.”
“Een belangrijke categorie zijn de ‘starters’: Smoking Cue, Alto, Camillus, Restobar Verne, Indian Tasty Food, Zaag en Zeef en De Goeiemorgen zijn de genomineerden.”
Een niet-Roeselaarse professionele jury bezoekt alle genomineerden. Hun stem telt voor de helft. Het publiek kan van 1 tot 19 mei stemmen op www.horeca-awards.be. Op 29 mei komt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, de prijzen uitreiken.
“Dit jaar is er ook een Life Time Achievement Award maar die wordt pas de avond zelf bekend gemaakt”, aldus nog Bart Verstraete. (Bart Crabbe)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier