Genieten van pokébowls en bubble tea kan nu ook in Veurne: broer en zus openen Hakuna Matata op Grote Markt

Zus en broer Lin-Dsay en Ke-Shen Lian verwerken hun Aziatische roots in hun eigentijdse concept. © WVH
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

In navolging van veel grootsteden vind je nu ook in Veurne een zaak waar je pokébowls en ‘bubble teas’ kan verkrijgen. “Wij zijn zelf grote fans van dit concept, waarbij je je maaltijd of drankje volledig naar eigen smaak kan samenstellen. Het is een gezond alternatief voor de traditionele fastfood”, zeggen broer en zus Ke-Shen en Lin-Dsay Lian.

De kans is groot dat je de wagens met de nummerplaten ‘HAKUNA’ en ‘MATATA’ naast elkaar geparkeerd ziet staan op de Veurnse Grote Markt. Daar openden Ke-Shen (33) en Lin-Dsay (32) immers hun horecazaak. “We hebben Taiwanese roots en zijn opgegroeid in het Chinees restaurant van onze ouders in De Panne. Sinds het overlijden van onze vader, drie jaar geleden, is hakuna matata onze lijfspreuk. Het betekent: Maak je geen zorgen, alles komt goed. De naam voor onze eigen zaak was dus snel gekozen”, zegt Ke-Shen, die afzwaaide aan hotelschool Ter Duinen. De keuken is dan ook zijn werkterrein, terwijl Lin-Dsay zich over de zaal ontfermt.

Eigen touch

“We spelen in op de huidige trend van de pokébowls en bubble teas. Die zijn momenteel erg in trek bij jongeren, onder meer dankzij TikTok. Bubble tea is Taiwanees, terwijl pokébowls hun oorsprong hebben in Hawaï. Wij geven hier weliswaar onze eigen, Aziatische toets aan. Je vond deze buitenlandse concepten hier al in de grootsteden, maar wij zijn de eerste zaak in de ruime omgeving. De eerste maand na de opening leert ons dat de Veurnenaars hier zeker klaar voor zijn”, stelt Lin-Dsay.

Ter plekke of takeaway

Maar wat houden die concepten nu juist in? “Een pokébowl serveren we in een bolvormig bord en eet je met een lepel. Je kan kiezen uit onze suggesties, maar je kan je schotel ook volledig zelf samenstellen; van de basis tot aan de toppings. Idem voor de bubble tea, waarbij de bolletjes open spatten in je mond. Zowel de maaltijden als de dranken kun je hier consumeren, ofwel kies je voor takeaway”, besluit Ke-Shen.

Last van keuzestress? Op www.hakuna-matata.unipage.be kun je je bestelling plaatsen, die je dan op het gewenste uur kan afhalen op de Grote Markt 20. Hakuna Matata is van maandag tot en met vrijdag doorlopend open van 12 tot 21 uur en op zaterdag zelfs tot 22 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier