Geniet van stoofpotjes uit grootmoeders tijd bij Cocotte in Brugge: “Mét Leuvense stoof”

Annick Gies en Willem Steyaert. © Davy Coghe
Redactie KW

In de Langestraat 83 openen Annick Gies (56) en Willem Steyaert (53) half september de deuren van restaurant Cocotte. Op het menu: stoofpotjes zoals waterzooi, coq au vin of boeuf bourguignon. “Niet alleen de gerechten, maar ook het interieur, inclusief Leuvense stoof, doen terugdenken aan grootmoeders tijd”, zegt Willem.

Nostalgisch ingestelde lekkerbekken hebben er vanaf half september een adresje bij om te ontdekken. In de Langestraat 83 openen Annick Gies en Willem Steyaert, al jarenlang goede vrienden, half september het restaurant Cocotte. De zaak legt zich volledig toe op stoofpotjes zoals we die kennen uit grootmoeders tijd.

Willem Steyaert is al jarenlang actief als zelfstandig informaticus, maar runde ook nog een tijdje de horecazaak El Camino in Aalter. Annick, afkomstig uit Kortrijk, runde 12 jaar lang samen met haar toenmalige echtgenoot een touroperatorbedrijf gespecialiseerd in luxueuze fietsvakanties en werkte daarna tien jaar in loondienst als marketing- en eventverantwoordelijke.

“Maar ik voelde het weer kriebelen om zelfstandig aan de slag te gaan. Ik heb er altijd van gehouden om mensen goed te ontvangen. En ook koken doe ik enorm graag. Dus horeca lag voor de hand”, vertelt Annick. “Ik ben met Willem in gesprek gegaan omdat wij veel dezelfde interesses en vaardigheden delen. Ook hij is immers een goede kok.”

Proefdraaien

“We zijn gaan nadenken over een concept en kwamen eigenlijk al vlug uit bij wat het uiteindelijk geworden is. Zowel Annick als Willem hebben goede herinneringen aan de smakelijke gerechten uit grootmoeders tijd. In onze zaak doen niet alleen de gerechten, maar ook het interieur, inclusief Leuvense stoof, terugdenken aan die tijd”, vult Willem aan.

Op het menu bij Annick en Willem zul je dus gerechten zoals waterzooi, coq au vin of boeuf bourguignon aantreffen. Ook een hutsepot zal niet ontbreken. “We zullen zeker inspelen op de seizoenen en zo ook al eens een wildstoofpotje op de kaart zetten”, zegt Annick.

“Om de drie maanden zetten we nieuwe suggesties op de kaart. De komende weken zullen we wat testen en proefdraaien met vrienden, onder wie ook enkele goede koks, om dan tegen half september de deuren te openen voor het publiek.

Meer info via: www.cocotte.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier