Geniet van een diner met 12 (!) sterrenchefs in Casino van Knokke, al moet je er wel wat voor over hebben
De avond start met een rijkelijk geserveerd aperitief en erna volgt kaviaar, coquille, truffel, oester en langoustine in combinatie met een selectie van de fijnste champagnes en wijnen. En de chefs van dienst? Die vertegenwoordigen 21 Michelinsterren in totaal. Zo zijn onder meer Nick Bril van The Jane en Gert De Mangeleer van Hertog Jan van de partij. En ja, iedereen krijgt daar de kans toe tijdens Flanders Finest in het Casino van Knokke. Al moet je er wel een zakcentje voor aan de kant zetten.
Twaalf sterrenchefs tegelijk achter één fornuis: dat is de formule van Flanders Finest. Na het succes van de vorige editie verwelkomt Knokke-Heist opnieuw het meest exclusieve culinaire feest van het jaar. Op vrijdag 20 september gaat de vierde editie door in het Grand Casino Knokke. Op het menu: een exquis 21-sterrendiner geserveerd door de crème de la crème van de Vlaamse gastronomie. Twee driesterrenchefs, vijf tweesterrenchefs en vijf chefs met één Michelinster. Het is een line-up waar zelfs doorgewinterde gastronomen van opkijken. Denk aan Gert De Mangeleer van Hertog Jan, Nick Bril van The Jane, Floris Van Der Veken Hof Van Cleve en Tim Boury van Boury. En dan vergeten we nog andere bekende namen zoals Willem Hiele. Ze tekenen stuk voor stuk present.
Wat je mag verwachten van de avond? Veel lekkers, zo blijkt. Elke chef zal één gerecht presenteren, en zo het aanwezige publiek zijn signatuur laten proeven. Vanzelfsprekend kiezen zij daarbij voor topproducten zoals kaviaar, coquille, truffel, oester en langoustine. Het menu wordt gecombineerd met een zorgvuldig geselecteerde pairing van de fijnste champagnes en wijnen. De avond start met een rijkelijk geserveerd aperitief. En ook na het diner hoef je nog niet naar huis. Je kan samen met jouw gezelschap nog heerlijk lang nagenieten, met één of meerdere glazen van jouw favoriete after dinner drinks.
Extra leuk is dat je als gast alles kan volgen. De chefs koken in een open keuken. Bij elke gerecht zijn er aangepaste topwijnen. Behalve de zeven bites is er ook een vijfgangenmenu inbegrepen in de prijs, net zoals een kaasbuffet, chocoladebuffet en een afterparty met open bar.
Een niet te missen avond dus voor liefhebbers van de Belgische gastronomie. Al leg je voor een plekje aan tafel best een zakcentje opzij. Een tafel van 10 personen met eigen gezelschap kost 7.500 euro. Neem je genoegen met een plekje aan een gedeelde tafel? Dan leg je 650 euro per persoon neer. (MM)
Plaats van het gebeuren: Casino Knokke op 20 september vanaf 18 uur. Tickets via de website van Flanders Finest.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier