Gastronomische hotspot ontvangt Koninklijke Orde van de Paardevisser

In aanwezigheid van Philippe Vanheule, voorzitter van de Meesterkoks van België, en paardenvisser Bruno Mertens, kreeg chef Cédric Sorton de gouden pin van de Orde opgespeld door grootmeester René Decorte. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

De Koninklijke Orde van de Paardevisser werd onlangs ontvangen in Oh Restaurant te Sint-Idesbald. De uitbaters, Marine Rosé en Cédric Sorton, mochten een bijzondere erkenning in ontvangst nemen. In aanwezigheid van Philippe Vanheule, voorzitter van de Meesterkoks van België, en paardenvisser Bruno Mertens, kreeg chef Cédric Sorton de gouden pin van de Orde opgespeld door grootmeester René Decorte. Ook horecajournalist Georges Keters kreeg van voorzitter Marc Sirjacobs het ereteken opgespeld.

Oh Restaurant is niet zomaar een eetgelegenheid, maar een plek waar gastronomie en gastvrijheid samensmelten tot een unieke beleving. Achter het fornuis staat chef Cédric Sorton, die zijn kennis en vaardigheden opdeed in de keukens van luxehotels over de hele wereld. Zijn gerechten zijn gedurfde herinterpretaties van klassieke smaken, steeds met een eigenzinnige toets. Zijn echtgenote Marine Rosé zorgt voor een warme ontvangst en een uitgelezen wijnselectie. Haar passie voor gastronomie en oenologie bracht haar ertoe een carrièrewending te maken. Na jarenlang in de logistieke sector te hebben gewerkt, besloot ze samen met Cédric hun restaurantdroom te realiseren. In april 2022 namen ze Oh Restaurant over. Cédric en Marine, beiden afkomstig uit Noord-Frankrijk, kozen bewust voor Sint-Idesbald als locatie voor hun culinaire avontuur. Cédric, geboren in Duinkerke, reisde de wereld rond om zijn kookkunsten te verfijnen, maar werd door de coronapandemie gedwongen terug te keren naar Frankrijk. Dit betekende een nieuw begin: de stap naar een eigen restaurant. Marine, afkomstig van de Côte d’Opale en met ervaring in Lyon, sloot zich met evenveel passie aan bij dit project.

Met zorg bereid

“Oh Restaurant biedt een verfijnde lunchformule en seizoensgebonden menu’s die elke vier à zes weken vernieuwd worden. De gerechten worden met zorg bereid en vergezeld van zorgvuldig geselecteerde wijnen die de smaken perfect complementeren”, legt gastvrouw Marine uit. “Bij Oh Restaurant draait alles om toegankelijkheid en kwaliteit. Gasten worden uitgenodigd om te genieten van innovatieve gerechten, nieuwe smaken te ontdekken en zich te laten verrassen door een uitzonderlijke selectie aan kruiden en pepers van over de hele wereld.” Het restaurant is open van dinsdag tot en met zaterdag, zowel voor lunch als diner. Op vrijdagmiddag, en zondag is het gesloten, met uitzondering van speciale gelegenheden zoals valentijn of private feesten. Ook op Pasen en Pinksteren opent Oh Restaurant uitzonderlijk zijn deuren.

Wie zich wil laten meevoeren op een culinaire reis, kan Oh Restaurant vinden op: Koninklijke Baan 289, Sint-Idesbald (Koksijde). Info: +32 58 52 05 72 of contact@ohrestaurant.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content