Vanaf vrijdag 12 juli heeft Vlamertinge er een culinaire hotspot bij. Dan openen Korneel Verhulst (26) en Grace Tabani (22) hun eigen restaurant. Ze toverden een burgerwoning volledig om tot gastronomisch huiskamerrestaurant. Korneel zal in de potten roeren, terwijl Grace de gastvrouw is.
Korneel groeide op in Vlamertinge. Na zijn lagere school in De Vlam volgde hij zijn koksopleiding. Eerst twee jaar in Spermalie en daarna tot en met zijn zevende jaar aan Ter Duinen in Koksijde. Grace komt uit Brugge en studeerde rechten. “We leerden elkaar kennen toen Korneel stage liep bij Goffin in Brugge”, herinnert Grace zich nog levendig. “Op ’t Zand was er een EK-match van België op groot scherm en daar volgde onze eerste ontmoeting. Via Korneel maakte ik kennis met de horecasector. Ik deed zaalervaring op als jobstudent in Goffin en later in De Zuidkant in Damme.”
Korneel deed ook buitenlandse ervaring op. “In Italië en Spanje onder meer”, zegt Korneel. “Dichter bij huis was ik een tijdje actief bij Hostellerie Saint-Nicolas in het naburige Elverdinge en Ten Bogaerde in Koksijde. In elk restaurant word je omringd door chefs die ook al overal ervaring opdeden. Dat maakt het enorm leerrijk.”
Hij droomde al op jonge leeftijd van een eigen zaak. “Ik heb dat meteen verteld aan Grace toen ik ze leerde kennen. Nu leek ons de tijd rijp om de stap te zetten en mijn kinderdroom waar te maken. We zochten een tijdje naar een geschikt pand. Het moest een gebouw zijn waar we ook konden wonen op de bovenverdieping en het moest passen binnen ons concept. Een gezellig, gastronomisch huiskamerrestaurant. We hebben overal gezocht. Soms moet je het niet te ver zoeken, want uiteindelijk kwamen we hier in de Poperingseweg terecht. Het is nota bene naast mijn ouderlijke woning. Naast ons restaurant baat mijn moeder kapsalon Grietien uit.”
Try-out voor familie
Ze toverden de burgerwoning volledig om tot huiskamerrestaurant. “Het is totaal niet meer te herkennen”, pikt Grace in. “We hebben veel zelf kunnen doen, ook dankzij de papa van Korneel die zelfstandige is in de bouwsector. Na maanden van renoveren konden we begin juli voor het eerst warmdraaien. Onze families kwamen langs voor een try-out. Vrijdag 12 juli gaan we voor het brede publiek open. De reservaties staan al open en je kan zowel telefonisch als via onze website reserveren. De weekends zijn al goed gevuld. Er zijn 22 zitplaatsen en buiten is er een terras waar je je aperitief of koffie kan drinken. We werken vooral met twee, al zal mijn papa Kamel wiens ouders uit Algerije kwamen ook meehelpen waar nodig.”
“Voornaamste doel nu is tevreden klanten, later volgt misschien een erkenning”
Op de kaart werken ze met een gastronomisch menu. “Je kan kiezen dus drie, vier, vijf en zes gangen waarbij we de mensen op een culinaire reis laten gaan. Op vrijdag- en zaterdagavond serveren we enkel vijf en zes gangen. Per menu zijn er ook aangepaste wijnen mogelijk. Ik hou ervan om met de seizoenen te werken. In de beginperiode serveren we onder meer zeebaars, pieterman, krab en kalf. We voorzien ook enkele lekkere verrassingen. Ik wil nog niet te veel verklappen, maar ik wil meegeven dat we onze eigen versie van frieten zullen serveren in een van de hapjes. Ook met andere ingrediënten experimenteer ik graag.”
Succesverhaal
Voor de naam Klaver was het even zoeken. “We zijn heel tevreden met de naam, want je kan er veel richtingen mee uit. Een klavertje staat symbool voor liefde, eenheid, vertrouwen en natuurlijk geluk. We willen al deze elementen belichamen.”
Alle ingrediënten lijken aanwezig om er een succesverhaal van te maken. “Ons voornaamste doel is dat de klanten tevreden naar buiten gaan. Als daar dan op termijn een erkenning zou bijkomen, dan is dat mooi meegenomen. Dat is echter niet onze grootste prioriteit.”
Klaver bevindt zich in de Poperingseweg 230 in Vlamertinge. Open van dinsdag tot en met zaterdag. Gesloten op zondag en maandag. Meer info: klaver.be , 057 37 86 83, restaurantklaver@hotmail.com of volg Klaver op Facebook en Instagram.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier