Gastro Henri verkozen tot restaurant van het jaar op Horeca Awards in Roeselare, ook andere horecazaken bekroond

De winnaars van de Horeca Awards 2024 werden woensdag bekend gemaakt in site-Trax. (foto SB) © Stefaan Beel Stefaan Beel
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

Woensdagavond vond de vijfde editie plaats van de Horeca Awards. Ruim 210 horecaondernemers verzamelden op de Trax-site voor de uitreiking van zes awards door burgemeester Kris declercq en Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

Ter gelegenheid van deze uitreiking werd ook de digitale horecakaart gelanceerd. Op visitroeselare.be staat voortaan een platform klaar met alle Roeselaarse cafés en restaurants. Wie op zoek is naar een gezellige kroeg of een smaakvol eethuis kan filteren op openingsdag, type keuken, of er een aanbod is voor vegetariërs of voor mensen met bepaalde intoleranties. Je vindt er eenvoudige info of er al dan niet honden zijn toelaten in de horecazaak.

Hoofdmoot van de avond was de uitreiking van de Horeca Awards in zes categorieën. De keuze werd gemaakt door een online publieke stemming en door een vakjury met juryleden van buiten Roeselare.

Starter van het jaar is Restobar Verne uit de Kermisstraat geworden. De zaak van Tom Desmet en Kim Verhaeghe is amper drie maanden open en werd meteen verwelkomd met een 13 op 20 in Gault&Millau.

“Op het platform ontdek je alle Roeselaarse cafés en restaurants”

In de categorie Tea Room/Brasserie van het jaar werd De Zoete Wever de winnaar. De zaak op het Stationsplein wordt gerund door Gunther Maes en Marijke Paelinck. D’Oude Glorie van Sylvie Maugé en Johan Debrauwer op de wijk De Ruiter kwam als winnaar uit de bus in de categorie café van het jaar terwijl er volgens de jury in Frituur De Flandrien de beste frietjes van RSL te vinden zijn. Zij werden de winnaar in de categorie frituur van het jaar.

De award voor logies van het jaar gaat op deze vijfde editie naar Mercure Hotel Roeselare. Manager Damien Janssens nam de prijs in ontvangst.

Life Time Achievement

In de categorie restaurant van het jaar tenslotte waren de genomineerden Mania-k Café, Alto, Gastro Henri, Restobar Verne, Sint-Blasius, Ter Bos, Zaag en Zeef en Anurak Thai. Winnaar werd Gastro Henri, de zaak van Jonas Aernout en Céline Vansteenbrugge in de Henri Horriestraat.

Dit jaar werd voor het eerst een Life Time Achievement Award uitgereikt. Die ging naar Francis Vinckier en Ann Veranneman van restaurant De Ooievaar in de Noordstraat. Het horecakoppel baat de zaak al 39 jaar met veel goesting uit, scoorde reeds vele jaren in de Gault&Millau ranking en was al die tijd sterk aanwezig in verschillende horeca-initatieven zoals Gastro VANRSL of de theaterwandeling De Achterkeuken.

Naast het koppel kregen ook de trouwe medewerkers van de zaak een extra pluim. (Bart Crabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier