Frituur Isabelle verrast klanten met hapjes en drank voor 35ste verjaardag

Vlnr. Henk, Isabelle, Floortje, de mascotte van dienst, Wessel en zijn vriendin. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op zaterdag 21 september vierde Frituur Isabelle haar 35-jarig jubileum. Zaakvoerder Isabelle Messiaen vierde deze bijzondere mijlpaal samen met de klanten en trakteerde hen op een hapje en een drankje, een keer ’s middags en een keer ’s avonds.

Isabelle Messiaen baat haar frituur aan de Bavikhoofsestraat 10 in Harelbeke uit sinds 1989, ze was toen amper 19 jaar. Isabelle volgde in het middelbaar de sociaal technische richting. Op haar dertiende hielp ze al haar broer die toen een benzinestation uitbaatte. Het werken als zelfstandige werd haar met de paplepel ingegeven. “Mijn ouders namen de frituur over op 1 juli 1984, maar stopten er mee in 1989 wegens gezondheidsproblemen. “Ik heb toen de zaak overgenomen want ik vind het mooi en bijzonder dat je als kind de succesvolle zaak van je ouders kan verderzetten. Ik was toen 19 en moest ontvoogd worden door de rechtbank want je moest toen 21 zijn om als zelfstandige een eigen zaak te runnen”, weet Isabelle. “We zijn nu 35 jaar verder en ik blijf dit zeer graag doen. Ik ben graag onder de mensen: het sociale contact is voor mij heel belangrijk net als de band die ik opbouwde met ons cliënteel – van jong tot ouder – dat zowel uit Harelbeke, Kuurne, Hulste of Bavikhove komt. We hebben veel vaste klanten.”

Ik ga door zolang het fysiek nog gaat

Isabelle is sinds 1993 getrouwd met Henk Audoor die eveneens zelfstandige is. Henk doet Sanitair en Verwarming. Haar hobby’s? “Ik ben gepassioneerd door Italië en ga er heel graag op vakantie. Ik volg al een tiental jaar Italiaanse les.” Het koppel heeft twee kinderen: Floortje (26), die ook zelfstandig is. Ze werkt als advocaat bij John-John Law, een advocatenkantoor in Waregem. Daarnaast hebben Henk en Isabelle ook nog een zoon Wessel (24), die ook zelfstandig is. Wessel werkt als zelfstandige makelaar in het bedrijvenvastgoed bij Dewaele Kortrijk. Wil je nog lang doorgaan? “Zeker nog een hele tijd. Toch zo lang het fysiek nog gaat”, antwoordt Isabelle resoluut. Op de vraag of een van de kinderen de zaak zou overnemen heeft Isabelle onmiddellijk een antwoord klaar: “Ik betwijfel dat, want ze zijn alletwee gedreven in hun werk als zelfstandige en zijn beiden een mooie carrière aan het uitbouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier