Frituur Capri heeft nieuwe uitbaters… en een nieuw kleurtje: “We blijven onze klanten in de watten leggen”

Gianni Dierickx in de Capri: “Hopelijk blijven de vaste klanten komen.” © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De bekende frituur Capri, in de Parkstraat in Knokke-Heist, vlak tegen de dijk, heeft nieuwe uitbaters. “We behouden bewust de naam van deze bekende frituur, die al bestaat sinds 1969, maar hebben het interieur wel in een nieuw, warmer kleedje gestoken”, zegt uitbater Gianni Dierickx.

De uit Aalst afkomstige Gianni Dierickx (25) is op 25 oktober van start gegaan als nieuwe uitbater van frituur Capri. Hij krijgt achter de schermen de hulp van zijn partner Gregory Vandemeulebroeke, die vennoot is bij OVS decoratie in de Zoutelaan in Knokke.

“Ik volgde de hotelschool in Gent en werkte eerder al in mooie zaken zoals Hertog Jan en Brasserie Latem, altijd in de zaal”, stelt Gianni zichzelf voor. “Eerder runde ik al drie jaar een frituur op de Markt in Zelzate. De sector is me dus niet vreemd. Intussen woon ik al geruime tijd in Knokke-Heist.”

Sterke reputatie

“We hebben er bewust voor gekozen om de naam van de frituur te behouden, want de zaak bestaat hier al sinds 1969 en heeft een sterke reputatie. Uiteraard zullen we veel toeristen verwelkomen, maar om de winter goed door te komen heb je ook een lokaal publiek nodig”, gaat Gianni verder. “Ik hoop dan ook dat veel vaste klanten de weg naar de zaak zullen blijven vinden.”

“We gaan er alvast alles aan doen om hen in de watten te leggen, met uiteraard lekkere goudgele frietjes, maar ook met de betere frituursnacks en sauzen. Zo maak ik zelf brochettes en stoverijsaus. En we serveren ook de echte, originele Bicky Burger. Alle frituursnacks die we inkopen zijn overigens van het kwaliteitsmerk Bicky.”

Warmer

De vriend van Gianni is als vennoot bij OVS vertrouwd met decoratie en heeft dus het interieur in een nieuw jasje gestoken.

“Voorheen was quasi alles hier wit, maar wij hebben toch voor wat warmere kleuren gekozen”, klinkt het bij Gianni. “Hier binnen hebben we zo’n 35 zitplaatsen, en als het weer het toelaat kunnen er op het terras nog eens evenveel mensen zitten. Onze sluitingsdagen zijn maandag en dinsdag.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier