Foodbar Het Speyhuis in Damme is in nieuwe handen: “Deze kans kon ik niet laten liggen”

Er is nieuw leven in foodbar Het Speyhuis. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Na enkele maanden van leegstand is er een nieuwe uitbater van start gegaan in foodbar Het Speyhuis in Damme. Omer Onder (44) volgt er zo John Oosterbaan en Miranda Bakens op. “Ik ben afkomstig uit het Gentse, maar deze kans in het charmante Damme kon ik niet lagen liggen”, zegt Omer.

Damme wordt de voorbije maanden opnieuw geplaagd door leegstand van heel wat horeca- en handelspanden. Maar dat lijstje wordt nu gelukkig toch weer wat korter. Er is namelijk nieuw leven in de frituur in de Kerkstraat 7. Enkele maanden geleden trokken de uit Nederland afkomstige uitbaters John Oosterbaan en Miranda Bakens er de deur achter zich dicht omdat ze voor een nieuw avontuur in het buitenland kozen.

Sinds een drietal weken nam de uit Gent afkomstige Omer Onder er zijn intrek en werd de frituur weer opgestart. De man heeft wel wat ervaring in de horeca, want hij runde zeventien jaar lang de horecazaak ’t Zeepaardje in Wachtebeke. “Ik ben kok van opleiding en heb in meerdere mooie restaurants gewerkt, zoals restaurant Riviera in Zaffelare”, vertelt Omer.

Positieve vibe

“Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging en zag op een gespecialiseerde website dat er een horecapand in Damme vrijgekomen was. Ik ben dan wel afkomstig van het Gentse, maar deze kans in het charmante Damme kon ik niet lagen liggen. Damme is voor mij echt iets speciaals. Je komt hier tot rust en tegelijk is er een heel positieve vibe.”

Alles op zijn tijd

Wat het aanbod in de zaak betreft, heeft Omer toch wel een en ander gewijzigd ten opzichte van zijn voorgangers. “Natuurlijk serveer ik frietjes en frituursnacks, maar ik heb het aanbod volwaardige schotels – zoals vol-au-vent of garnaalkroketjes – wel gevoelig uitgebreid. Ook nieuw is dat ik gyros en een gyrosschotel serveer. Verder serveer ik in de namiddag pannenkoeken en vers roomijs van een hoeve uit de streek. Op termijn denk ik er ook aan om democratisch geprijsde menu’s – met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert – te serveren, maar eerst zal ik me goed inwerken in de frituur. Alles op zijn tijd”, besluit Omer.

Foodbar Het Speyhuis is geopend van woensdag tot en met zondag; van 11.30 tot 21 uur in de week en tot 22 uur in het weekend.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier