Feestzaal en restaurant De Boucherie opent opnieuw zomerbar: “Onze picon valt in de smaak”

Melissa en Nicolas met hun huispicon.
Anton Peene Reporter

Voor het tweede jaar op rij opent De Boucherie z’n zomerbar. Tot en met 17 augustus kan je er terecht voor verfrissende dranken en lekkere gerechten. Dit kan zowel binnen in de orangerie van de feestzaal, als op het ruime terras aan de achterkant van de horecazaak in de Merkemstraat in Jonkershove.

De Boucherie bestaat sinds januari 2023 en bevindt zich in de Merkemstraat in Jonkershove, voorheen was daar De Oude Bakkerij gevestigd. De zaakvoerders zijn Nicolas Depoortere en Melissa Casier. Ze hebben drie zonen: Mathis, Loïc (+) en Rémi.

Het horecakoppel heeft al jarenlange ervaring als Traiteur Le Boucher in Roeselare en Bistro P’tit Boucher in het centrum van Houthulst. “Nu doen we voor het tweede jaar op rij onze zomerbar De Boucherie”, zegt Nicolas (36). “Wij nemen gewoonlijk onze verlofperiode eind augustus, maar vorig jaar was dat uitzonderlijk tijdens het bouwverlof. We dachten hiermee een belangrijke periode te missen, maar het werd uiteindelijk een flauwe zomer. We hopen dat het nu beter weer zal zijn. Dit keer zijn we geopend volgens onze vertrouwde periode. Op 17 augustus is het de laatste dag voor we er enkele weken tussenuit gaan.”

Achterkant van restaurant

Zomerbar De Boucherie is open van woensdag tot en met zondag, telkens van 12 tot 23.30 uur. “De zomerbar is ingericht aan de achterkant van ons restaurant. Er zijn ongeveer 150 zitplaatsen buiten en 80 zitplaatsen binnen. In juni waren we al tijdens de weekends open en nu voegen we daar dus woensdag en donderdag aan toe. We merken dat de mensen vaak verschieten hoe groot het is”, lacht Nicolas. “Iedereen is hier welkom. Voor de jongsten is er een springkasteel voorzien. Je kan hier als passant gewoon iets komen drinken en je kan genieten van onze lekkere gerechten. Reserveren is niet verplicht, maar we raden het wel aan.”

Speciale kaart

Voor de zomerbar is er een speciale kaart ontwikkeld. “Wat ik zou aanraden? Begin met een Pikön Cherie, onze lekkere huispicon. Het is heel toegankelijk met een lichte smaak van sinaas en het is niet te bitter. Bij piconclubs kregen we lovende commentaren. Daarna zou ik onze lekkere Carpaccio Deluxe aanbevelen. Een verrassend lekkere combinatie van drie verschillende smaken: gerookte Holstein, gerijpte Rubia Galliaga (allebei rund) en DuRoc d’Olive (varken). Een van de landbouwbedrijven van DuRoc d’Olive kweekt hun varkentjes in Langemark. Verder zijn ook onze verfijnde salades enkele toppers op de kaart. Bij de desserts is onze sabayon van de lokale Terrest Golden Tripel met Sorbet van Clementine een specialiteit. Ons Signature-Menu blijft verkrijgbaar en ook de wekelijkse côte à l’os-avonden op vrijdag blijven gewoon doorlopen. Ons vlees versnijden we hier zelf in ons atelier. Het is steeds onze prioriteit om te werken met verse producten en samen te werken met lokale producenten. Daaruit kwam recent ook ons label van Lekkere Westen-Chef.”

Evenementen

Er zijn de komende weken nog enkele evenementen in de zomerbar. “Er is een tapasavond in combinatie met de Beirao-party met dj Ruben op vrijdag 26 juli vanaf 18.30 uur. Beirao is een Portugees likeur en dit zal je in verschillende samenstellingen kunnen proeven. De Fin de Saison is op vrijdag 16 augustus vanaf 17 uur. Ook hier serveren we een menu, maar kan je even goed kiezen om gewoon mee te feesten.”

De horeca kreunt vaak onder personeelstekorten, maar daar mogen Nicolas en Melissa niet klagen. “We gaan natuurlijk hout vasthouden, maar wij kunnen rekenen op een sterk en trouw team aan medewerkers. Je hoort vaak geklaag, maar wij geloven nog steeds dat het kan. Het gaat er ook om hoe je omgaat met de mensen. We zijn een echte familiezaak, want mijn zus, Isabelle is hier ook vast in dienst tijdens de week.”

Vanaf 13 september heropenen ze de deuren. “Het orderboek zit goed vol. Onze grootste sterkte is dat we steeds de beste prijs-kwaliteit willen geven aan de klanten. Alles is hier mogelijk: brunchen, thema-avonden, trouwfeesten, babyborrels, jubilea, verjaardagen, workshops, koffietafels, bedrijfsfeesten, teambuildings, enzovoort. We bieden offertes op maat aan en houden rekening met ieders smaak en budget. Eind oktober organiseren we nog een verwenmenu met optreden van Bandit en ook op oudejaarsavond kan je hier het nieuwe jaar feestelijk inzetten.”

Zomerbar De Boucherie, Merkemstraat 37 in Jonkershove. Meer info: 051 77 05 31 en info@feestzaaldeboucherie.be.