Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds”

Elsie Schoonooghe en Cindy Lannoo in hun café. © Benny Proot
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In de Vismijnstraat in Zeebrugge openden Elsie Schoonooghe (51) en Cindy Lannoo (50) de deuren van café Beaufort. De zaak is de opvolger van café de 4Torre die al enige tijd gesloten was.

“Ik heb eerder in een pompstation gewerkt maar heb ook een ruime ervaring in de horeca. Zo werkte ik in het verleden in cafés op de Eiermarkt, in Sint-Andries en in een café in Zeebrugge”, vertelt Elsie. “Zeker Zeebruggenaren zullen de naam Beaufort herkennen want er was in de strandwijk vroeger een café met die naam. En er is nog een link, want Cindy heeft nog in de 4Torre gewerkt, de voorganger dus van onze nieuwe zaak. Dat is zeker positief, want zo zien veel klanten direct een bekend gezicht.”

Elsie wilde de zaak sowieso niet alleen runnen en doordat Cindy, die ze een tweetal jaar kent, van Zeebrugge afkomstig is en eerder in de 4Torre werkte was de keuze voor een partner in de zaak snel gemaakt. “Het klikte ook direct goed tussen ons en Cindy zocht ook naar werk; dus dat kwam goed uit”, legt Elsie uit.

Lang open

Elsie geeft toe met het concept van haar zaak, om in Zeebrugge in haventermen te blijven, van twee walletjes te eten. “We zijn geopend van 8 uur 30 ‘s morgens en onze keuken is geopend tot 18 uur. Het is geen grote keuken maar we bieden wel pasta’s, croque’s en pizza aan”, zegt Elsie. “Overdag hebben we een iets ouder cliënteel en serveren we pannenkoeken en wafels. Maar er komen ook wel dokwerkers en lokale mensen over de vloer. Een troef van onze zaak zijn de erg ruime openingsuren. Zo zijn we al steeds geopend geweest tot 3 à 4 uur ‘s nachts. Daar is wel nood aan ‘s nachts. Dokwerkers bijvoorbeeld die tot laat werken – vaak tot 21 uur 30 – hebben tegenwoordig bijna niets meer om nog iets te gaan drinken in de buurt. Naar de avond toe steken we dan de sfeerverlichting aan en met de jukebox er ook bij kan en mag er wel een stevig feestje gebouwd worden. Ik denk eigenlijk dat wij op het goede moment komen want het was wat doods geworden in Zeebrugge, zeker ‘s avonds, en wij brengen wat nieuw leven in de brouwerij.”

Café Beaufort, Vismijnstraat 14, Zeebrugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier