Zaterdagnamiddag ging de stad op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL. Dat doen ze al het derde jaar op rij naar aanleiding van de Week van de Smaak die van 1 tot 10 november in Roeselare loopt. Het recept van Els Duyvejonck voor balletjes in tomatensaus werd letterlijk en figuurlijk het best gesmaakt.
Begin november organiseert de stad Roeselare jaarlijks de Week van de Smaak. Daarbij profileert de stad zich als de stad met smaak, de vallei van de voeding. Dat gaat gepaard met tal van workshops, lezingen, bezoeken, een culinaire wandeling, maar sinds enkele jaren ook met de Smaakmaker van Roeselare. Daarbij gaan ze op zoek naar een stadsgenoot die een klassiek gerecht het best kan klaarmaken. Tijdens het eerste jaar gingen ze op zoek naar de beste stoofvlees, vorig jaar werd hutsepot gemaakt en dit jaar balletjes in tomatensaus.
Daarbij is het kwestie van een lekker gerechtje te toveren en tegelijk bij de basis te blijven, aldus Christa Ledoux, de winnares van vorig jaar. En met lokale ingrediënten, daarom mochten de finalisten afgelopen week al richting REO Veiling om er de lekkerste tomaten te kiezen en proeven voor hun gerechtje.
Mosterd van Rodenbach
In totaal waren er vijf finalisten die zaterdagnamiddag hun gerechtje mochten klaarmaken in de Keuken van Roeselare op De Munt. Een jury onder leiding van Piet Huysentruyt mocht beslissen. Uiteindelijk was het Els Duyvejonck uit Rumbeke die de lekkerste balletjes kon maken.
Wie ook van de balletjes van Els wil proeven kan op zondag 10 november in Rumbeke terecht, daar is er ‘s middags een eetfestijn waarbij de balletjes worden geserveerd. Alle informatie via www.visitroeselare.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier